Στα ημιτελικά από τα προκριματικά η Yastremska! (vid)

 
Στα ημιτελικά από τα προκριματικά η Yastremska! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 10:41

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στο φετινό Australian Open η Yastremska, η οποία παραμένει πλέον στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς για 3 γεμάτες εβδομάδες.

Η 23χρονη Ουκρανή, η οποία ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά, κέρδισε τη 19χρονη Linda Noskova με 6-3, 6-4 και πήρε μέσα σε 78 λεπτά την πρόκριση για τον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της.

Διαχειρίστηκε πολύ καλά την πίεση της αναμέτρησης η Yastremska, η οποία έκλεισε το ματς με 19 winners και 23 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με την Noskova που στον μεγαλύτερο προημιτελικό που έχει παίξει ποτέ έφτασε τα 21 αβίαστα λάθη, με μόλις 6 winners και γενικά δεν θύμισε την παίκτρια που απέκλεισε πριν από λίγες μέρες την Iga Swiatek στον 3ο γύρο.

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη στα γήπεδα της Μελβούρνης για την Yastremska, που στο κυρίως ταμπλό έχει χάσει μόνο ένα σετ, από την Emma Navaro στον 3ο γύρο. Στις άλλες αναμετρήσεις της κέρδισε τις Marketa Vondrousova, Victoria Azarenka, Varvara Gracheva και Noskova χωρίς να χάσει σετ. Αρκετά εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως στα προκριματικά είχε χάσει σετ και στις 3 αναμετρήσεις της, με μια απ' αυτές θυμίζουμε να είναι κόντρα στη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, την οποία είχε κερδίσει με 6-4, 3-6, 6-4.

Έγινε η πρώτη παίκτρια μετά από 46 χρόνια, από το 1978, που από τα προκριματικά κατάφερε να μπει στα ημιτελικά του Australian Open. Τότε το είχε κάνει η Αυστραλή Christine Matison, η οποία είχε ολοκληρώσει την πορεία της στην 4άδα.

Έχει εξασφαλίσει επίσης ήδη την επιστροφή της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το Νο.93 που βρίσκεται σήμερα θα κερδίσει τουλάχιστον 63 θέσεις τη Δευτέρα και θα βρεθεί στο Νο.30. Αν δεν περάσει η Anna Kalinskaya στον άλλον προημιτελικό θα είναι ήδη από σήμερα στο Νο.29, ενώ με νίκη στα ημιτελικά θα "αναρριχηθεί" στο Νο.21, που είναι και το career high της.

Στον τελευταίο προημιτελικό του τουρνουά και αγώνα από τον οποίο θα προκύψει η επόμενη αντίπαλή της, η Kalinskaya θα αντιμετωπίσει την Qinwen Zheng.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots