ATP
Επιστροφή στο Top 10 και τελικό ο Dimitrov στο Μαϊάμι! (vids)

 
Επιστροφή στο Top 10 και τελικό ο Dimitrov στο Μαϊάμι! (vids)
© Miami Open
tn team Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 3:55

Μια μέρα μετά τη νίκη του επί του Carlos Alcaraz, o Grigor Dimitrov κέρδισε τον Alexander Zverev για 1η φορά μετά από 10 χρόνια και προκρίθηκε στον τελικό του Μαΐάμι, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή του στο Top 10 μετά από 5,5 χρόνια!

Συνεχίζεται το φοβερό τουρνουά από τον Grigor Dimitrov στο Μαϊάμι, με τον 32χρονο Βούλγαρο να παίζει και σήμερα μεγάλο τένις, για να επικρατήσει του Alexander Zverev με 6-4, 6-7 (4), 6-4.

Και ο Zverev έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως έκανε άλλωστε και σε όλο το τουρνουά, με τον Dimitrov όμως να κάνει τη διαφορά στα πιο κρίσιμα σημεία. Στο 1ο σετ ο Βούλγαρος έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 5ο game, κράτησε το σερβίς του για το 3-2 και τελικά έκανε εκείνος break στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ και οι δυο προστάτευσαν τα σερβίς τους και δεν είχαμε κανένα break point. Παρότι είχε περισσότερη πίεση στους ώμους του, ο Zverev έκανε καλύτερο tie-break, κατάφερε να επιβληθεί με 7-4 και έστειλε τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Εκεί το σκηνικό θύμισε αρκετά το 1ο σετ, με τον Zverev να έχει και πάλι την πρώτη ευκαιρία για break. O Dimitrov έσβησε και αυτό το break point για να ισοφαρίσει σε 2-2 και λίγα λεπτά μετά έκανε το αποφασιστικό break, για να περάσει μπροστά με 4-3. Ακολούθησαν 2 love service games για το κλείσιμο του ματς για τον Dimitrov, που όχι απλά κράτησε την ψυχραιμία του, αλλά το break του έδωσε ώθηση και έπαιξε τρομερά στα τελευταία λεπτά.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Dimitrov επί του Zverev μετά από 10 χρόνια, από το 2014, όταν ο Γερμανός ήταν μόλις 17 χρονών. Έκτοτε, ο Zverev μετρούσε 7 διαδοχικές νίκες επί του Dimitrov, που σήμερα πέτυχε μόλις τη 2η (2-7).

Στα 32 του χρόνια παίζει ίσως και το καλύτερο τένις της ζωής του ο Dimitrov, ο οποίος θα παίξει στον 2ο τελικό του στα 3 τελευταία Masters 1000 του tour, μετά το Bercy στο Παρίσι. Συνολικά θα είναι ο 3ος τελικός του σε 1000άρι, αφού είχε κατακτήσει το Σινσινάτι το 2017.

Ταυτόχρονα εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 10 μετά από 5,5 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2018. Θα κερδίσει τουλάχιστον 3 θέσεις μετά το τουρνουά του Μαϊάμι και θα βρεθεί στο Νο.9 του κόσμου ο Βούλγαρος, με το one-handed backhand να αποκτά και πάλι εκπρόσωπο στην κορυφαία 10άδα.

Στον τελικό, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου για το τελευταίο εξάμηνο, Jannik Sinner. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots