ATP
Auger-Aliassime: "Θέλω το 2023 να είναι μια κακή παρένθεση - ακόμα μπορώ να κοντράρω Alcaraz, Sinner και Rune"

 
Auger-Aliassime: "Θέλω το 2023 να είναι μια κακή παρένθεση - ακόμα μπορώ να κοντράρω Alcaraz, Sinner και Rune"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 - 13:17

O Felix Auger-Aliassime δεν θεωρεί ότι έχει χάσει το τρένο, όπως λέγεται, και πιστεύει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τους Carlos Alcaraz, Jannik Sinner και Holger Rune, που φαίνεται μέχρι στιγμής να ξεχωρίζουν από τους παίκτες της γενιάς του.

Ο Auger-Aliassime είχε μια κακή σεζόν για τα δεδομένα του, με 23 νίκες και 19 ήττες. Σε ένα διάστημα μάλιστα, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, είχε μόλις 2 νίεκς σε 12 αναμετρήσεις, μέχρι να ανεβεί ξανά στο τέλος της σεζόν και να παίξει το καλύτερό του τένις στο 500άρι της Βασιλείας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Παρόλα αυτά ο 23χρονος Καναδός δεν θεωρεί πως έχει χάσει το τρένο, πιστεύει πως έχει την ποιότητα για να κοιτάξει στα μάτια τους Alcaraz, Sinner και Rune, που δείχνουν να ξεχωρίζουν από τους νέους παίκτες, ενώ θέλει το 2023 να γίνει μια παρένθεση στην καριέρα του.

"Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα αυτή τη χρονιά από το Νο.6 του κόσμου και τώρα βρίσκομαι στο Νο.29. Πρέπει να αποδεχτώ αυτή την πραγματικότητα και να κατανοήσω τους λόγους  που συνέβη αυτό. Όχι για να βρω δικαιολογίες, αλλά για να καταλάβω τι έγινε και να βρω τι μπορώ να κάνω για να επιστρέψω στο καλύτερό μου επίπεδο και να φτάσω ακόμα ψηλότερα. Γιατί δεν μου αρκεί να επιστρέψω στο Νο.6 του κόσμου και να κάνω άλλη μια πορεία όπως στο US Open το 2021, θέλω να φτάσω ακόμα πιο μακριά.

Στα αμερικάνικα τουρνουά ήμουν καλύτερα σωματικά, άρχισα να βρίσκω ξανά ποιότητα στο παιχνίδι μου, αλλά ακόμα το τένις μου και η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν εκεί. Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να φτάσω ξανά στο επίπεδο που ήμουν πέρσι, στη Βασιλεία το κατάφερα αυτό. Άργησα περισσότερο από το αναμενόμενο και πρέπει να βρούμε με την ομάδα μου πως θα επανέρχομαι σε αυτό το επίπεδο πιο γρήγορα. Ελπίζω όλο αυτό να ήταν μια παρένθεση στην καριέρα μου, αυτός είναι ο στόχος μου."

Δεν έχω την αίσθηση πως έχω χάσει το τρένο. Έχω καταφέρει κάποια πράγματα πριν από τον Sinner, εκείνος έχει καταφέρει κάποια άλλα πριν από εμένα. Είχε μια πολύ καλή σεζόν και όλα ξεκίνησαν από το Πεκίνο, λίγο-πολύ όπως συνέβη και με εμένα την προηγούμενη χρονιά. Πάντα είχα αντιπάλους και δυσκολίες στην καριέρα μου, όμως πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου, στην ανάπτυξή μου και ακόμα πιστεύω πως μπορώ να κοντράρω όλους αυτούς τους παίκτες."

Ο Auger-Aliassime πάντως είπε πως θα συνεχίσει με την ίδια ομάδα, αφού δεν έχει κανένα παράπονο με τους προπονητές του. Μαζί του ταξιδεύει συνήθως ο Frederic Fontang, ενώ στην ομάδα του έχει και τον Toni Nadal, που το 2023 δεν τον συνόδευσε σε πολλά τουρνουά και ελπίζει να τον έχει σε περισσότερα το 2024.

"Το 2023 ήταν μια μπερδεμένη χρονιά, γιατί είχα τραυματισμούς και αβεβαιότητες. Τον Σεπτέμβριο έκανα προπονήσεις στο Μόντρεαλ για το Masters και δεν γνώριζα αν θα ολοκλήρωνα τη σεζόν. Ήταν περίπλοκο και δεν μπορούσα να δεσμεύσω τον Toni σε κάποια τουρνουά, γι' αυτό και δεν ήταν συνέχεια μαζί μου. Συνεχίζουμε όμως μαζί και θέλουμε να έρχεται πιο συχνά. Με τον Frederic όλα συνεχίζουν καλά. Μέχρι τώρα μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα μου."

Τέλος, για τους στόχους του ο νεαρός Καναδός ανέφερε: "Δεν μιλάμε ποτέ με την ομάδα μου για τους στόχους, απλά επικεντρώνομαι στα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Το κύριο θέμα είναι η βελτίωση, οι φιλοδοξίες μου ήταν πάντα οι ίδιες από τότε που ήμουν έφηβος και νέος παίκτης στο tour. Θέλω να φτάσω μέχρι το τέλος σε ένα Grand Slam. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά θα προσπαθήσω να φέρω τον εαυτό μου σ' αυτή τη θέση και έχω την πεποίθηση πως μπορώ να το κάνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots