ATP
Toni Nadal: "Ο Rafa έχει ενοχλήσεις όταν σερβίρει"

 
Toni Nadal: "Ο Rafa έχει ενοχλήσεις όταν σερβίρει"
© Corinne Dubreuil / Rafa Nadal Academy Kuwait
tn team Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 - 11:08

Ο Toni Nadal έκανε δηλώσεις στα ισπανικά media και αποκάλυψε γιατί δεν μπορεί ακόμα να επιστρέψει στους αγώνες ο ανιψιός του.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Rafa Nadal πως δεν θα αγωνιστεί στο Monte-Carlo Masters, παραμένοντας ανέτοιμος για να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ο θείος του και πρώτος προπονητής του, Toni, μίλησε στους δημοσιογράφους στην Ισπανία για το ποιο ακριβώς είναι το θέμα του Rafa αυτή την περίοδο.

"Από τη στιγμή που δεν μπορεί να αγωνιστεί εκεί, σημαίνει πως ακόμα αναρρώνει. Έχει ακόμα ενοχλήσεις όταν σερβίρει, με όλα τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Όταν βρισκόμαστε τόσο κοντά στο Roland Garros, ή θα είσαι στο 100% σου, ή καλύτερα να μην αγωνιστείς και να διακινδυνεύσεις", είπε συγκεκριμένα ο Toni, ο οποίος βρέθηκε στη Σεγκόβια για μια ομιλία του για το Foro Internacional del Deporte και με αφορμή αυτή τη δημόσια εμφάνισή του απάντησε και σε μερικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Για την επόμενη μέρα, ενόψει και του Roland Garros, ανέφερε: "Δεν ξέρω τι θα κάνει με τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη. Πάνε χρόνια που είμαι μακριά από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Όταν συναντιώμαστε τον ρωτάω τα νέα του, αλλά όχι για τα σχέδιά του. Ελπίζω να μπορέσει να παίξει όταν θα είναι απαραίτητο για να είναι έτοιμος για ένα καλό Roland Garros. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν πριν λίγες μέρες και μου είπε αυτό που λέει πάντα, ότι δεν παραπονιέται και ότι όλα έχουν πάει καλά. Γιατί εμείς περιμέναμε ότι η καριέρα του θα τελειώνε από το 2011 ή το 2012."

Πάντως, ο Toni δεν χάνει την αισιοδοξία του και πιστεύει ότι ο Rafa μπορεί να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που φέτος γίνονται στο χώμα και τα γήπεδα του Roland Garros: "Αν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά, πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Παρίσι. Εννοείται πως θα είναι δύσκολο, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει και να μην τον υπολογίζει ως ένα από τα φαβορί."

Τέλος, ο 63χρονος προπονητής έκανε κι ένα σχόλιο για τα νέα πρόσωπα του παγκοσμίου τένις, τους Jannik Sinner και Carlos Alcaraz: "Ξεκάθαρα έχει έρθει η εποχή των Alcaraz και Sinner. Είναι δυο παίκτες πολυ δύσκολο να κερδηθούν, για κάθε παίκτη. Ο Alcaraz μου φαίνεται λίγο καλύτερος από τον Sinner και πρώτο φαβορί για να ανεβεί στο Νο.1. Θα είναι ένα ωραίο rivalry για το τένις τα επόμενα χρόνια. Και οι δυο έχουν πολύ ταλέντο και είναι συνεπείς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots