ATP
Πρώτο βήμα για κυρίως ταμπλό ο Σακελλαρίδης

 
Πρώτο βήμα για κυρίως ταμπλό ο Σακελλαρίδης
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 16:15

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ξεπέρασε στα 2 σετ το εμπόδιο του Goncalo Falcao και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του Challenger του Maia στην Πορτογαλία.

Ο Σακελλαρίδης, Νο.2 στο ταμπλό των προκριματικών του Maia Open και Νο.404 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κέρδισε τον Πορτογάλο Falcao με 6-2, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών της διοργάνωσης.

Αν και βρέθηκε πίσω με break και στα 2 σετ, με 1-2 στο 1ο και με 2-3 στο 2ο, ο Σακελλαρίδης κατάφερε να τα γυρίσει και να φτάσει σε μια σχετικά άνετη νίκη, αφού κέρδισε τα 5 τελευταία games στο 1ο σετ και τα 4 τελευταία στο 2ο.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του χωμάτινου Challenger αύριο, αντιμετωπίζοντας τον Βρετανό Anton Matusevich, No.7 στο ταμπλό και No.493 στον κόσμο, που κέρδισε τον Πορτογάλο Joao Silva με 6-3, 6-2.

Σε ένα άλλο χωμάτινο Challenger, στο Maspalomas της Ισπανίας, ο Μάρκος Καλοβελώνης έδωσε μάχη με τον Ισπανό Imanol Lopez Morillo, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.501 στον κόσμο, ηττήθηκε όμως με 6-4, 6-7 (5), 6-3 και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά.

Ο Καλοβελώνης θα παίξει και στο διπλό του τουρνουά στο νησί Γκραν Κανάρια, μαζί με τον Καναδό Kelsey Stevenson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots