ATP
Το ΕΠΟΣ του Van Rijthoven στο 's-Hertogenbosch! (vids)

 
Tim Van Rijthoven
Tim Van Rijthoven © Libema Open
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 16:43

O Tim Van Rijthoven, Νο.205 στην παγκόσμια κατάταξη και χωρίς να έχει νίκη σε ΑΤΡ διοργάνωση πριν από αυτή την εβδομάδα, κέρδισε και τον Daniil Medvedev για να ολοκληρώσει ένα μεγάλο έπος στο 's-Hertogenbosch, σε μια από τις πιο όμορφες ιστορίες της χρονιάς!

Μια εβδομάδα πριν, ο 25χρονος Tim Van Rijthoven από την Ολλανδία δεν είχε καμία νίκη tour-level στο ενεργητικό του. Σήμερα, έχει 5 νίκες, 2 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, μια νίκη απέναντι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και έναν ΑΤΡ τίτλο!

Μετά τη μεγάλη έκπληξη της χθεσινής του επικράτησης επί του Νο.9 του κόσμου Felix Auger-Aliassime και της σπουδαίας πρόκρισής του στον τελικό, ο Van Rijthoven κέρδισε και το No.2 του κόσμου - και από αύριο Νο.1 - Daniil Medvedev, με 6-4, 6-1, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι της πατρίδας του.

Ήταν μια απίθανη ιστορία και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά και ολόκληρης της ιστορίας της open era για τον 25χρονο Ολλανδό, που βρίσκεται στο Νο.205 της παγκόσμιας κατάταξης και πήρε wild card από τους διοργανωτές του Libema Open για να αγωνιστεί.

Όπως είχε πει και ο ίδιος, ήταν μια wild card που δεν περίμενε να έρθει και τον εξέπληξε, μετά και τον αποκλεισμό του στον 1ο προκριματικό γύρο του Challenger του Surbiton την περασμένη εβδομάδα.

Στον σημερινό τελικό ο Van Rijthoven έκανε break στο 2ο game και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Medvedev απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 6ο game ο Ρώσος επέστρεψε από το 0-40, για να κρατήσει ξανά το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 3-3. Μέχρι το 4-4 ήταν ένα κλειστό σετ, όμως ο Ολλανδός έκανε τελικά το 2ο break στο 10ο game και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Παίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό και με το momentum πλέον στο μέρος του, ο Van Rijthoven έκανε δεύτερο διαδοχικό break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, με τον Medvedev να δείχνει αποδιοργανωμένος και εκτός εαυτού.

Ο Ρώσος είχε ένα ακόμα κάκιστο game από τη γραμμή του σερβίς, παίζοντας με ανυπομονησία και κάνοντας πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να υποστεί νέο break και να μείνει πίσω με 4-0 στο 2ο σετ.

Παρά την απειρία του ο Van Rijthoven έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και στη διαχείριση του αποτελέσματος, επιστρέφοντας από το 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 5-0. Στο 6ο game είχε ένα match point για να κάνει το bagel, αλλά τελικά ο Medvedev κράτησε το σερβίς του και ο Ολλανδός ολοκλήρωσε το ματς στο δικό του σερβίς στο 7ο game, έπειτα από 65 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Van Rijthoven, ο οποίος κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης, όχι μόνο πέτυχε τις 5 πρώτες νίκες του σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης αυτή την εβδομάδα, αλλά το έκανε και απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους. Πριν τις μεγάλες νίκες του επί των Medvedev και Auger-Aliassime, είχε κερδίσει ακόμα το No.14 του κόσμου, Taylor Fritz, ενώ απέκλεισε επίσης τους Matthew Ebden και Hugo Gaston.

Τη Δευτέρα ο 25χρονος αναμένεται να βρεθεί στο Νο.106 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας σχεδόν 100 θέσεις - 99 για την ακρίβεια - και βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του, Νο.175, κατά 69 θέσεις!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots