Καλύτερο βολέ; Πως;

 
Καλύτερο βολέ; Πως;
Καλύτερο βολέ; Πως;
tn team Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 - 18:29

Το βολέ είναι ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στο τένις γιατί θα μας λύσει τα χέρια κατά την διάρκεια ενός πόντου. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε 3 tips για να βελτιώσουμε την προετοιμασία μας όταν κατεβαίνουμε στο βολέ, ώστε να έχουμε καλύτερη θέση και καλύτερες πιθανότητες για το χτύπημα.

1ο Tip

Αυτό που θέλουμε μετά το χτύπημα προσέγγισης είναι να φτάσουμε κοντά στο φιλέ όσο πιο γρήγορα γίνεται, άρα με το που χτυπάμε το χτύπημα προσέγγισης πρέπει ήδη να έχουμε πάρει απόφαση ότι θα κατέβουμε στο βολέ και να ξεκινήσουμε αμέσως το τρέξιμο προς τα μπροστά.

2ο Tip

Κάτι που θα μας κάνει να είμαστε πιο έτοιμοι στο βολέ είναι να έχουμε σωστή λαβή και τα χέρια μας μπροστά σε θέση ετοιμότητας για να χτυπήσουμε την μπάλα. Άρα για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει, μόλις αρχίσουμε το τρέξιμο προς τα μπροστά να αλλάξουμε την λαβή μας σε λαβή continental, ώστε να την έχουμε έτοιμη μόλις φτάσουμε στο φιλέ.

3ο Tip

Το τελευταίο και πιο σημαντικό είναι μόλις δούμε τον αντίπαλο ότι πάει να χτυπήσει την μπάλα είναι να κάνουμε ένα δυναμικό split step ώστε να σταματήσουμε και να είμαστε έτοιμοι για να πάμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να κάνουμε το βολέ μας.

Καλό είναι αν χάνουμε αρκετά βολέ στον αγώνα να παρατηρήσουμε εκτός από την τεχνική μας και πόσο έτοιμοι είμαστε για να κάνουμε ένα σωστό βολέ.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.