Έχω ισορροπία, έχω πλεονέκτημα!

 
Είναι σημαντική η ισορροπία;
Είναι σημαντική η ισορροπία;
tennisnews team Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 15:45

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του τένις είναι η ισορροπία. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα πρέπει να το μαθαίνουμε, γιατί μόνο έτσι θα χτίσουμε καλές βάσεις για να χτυπάμε πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη συνέπεια.

Εξάλλου, ένας τρόπος για να κερδίζουμε πόντους στο τένις, είναι να βγάζουμε τον αντίπαλο μας εκτός ισορροπίας.

Παρακάτω, θα δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία μας σε εύκολες αλλά ακόμη και σε δύσκολες μπάλες που μας κάνει ο αντίπαλος.

 Η καλή ισορροπία ξεκινάει από το split step. Μετά την προσγείωση από το split step, βρίσκομαι σε μια θέση χαμηλή και με πόδια μου λυγισμένα, οπότε αν προσεγγίσω την μπάλα με το κέντρο βάρους μου χαμηλά θα έχω καλύτερη ισορροπία αλλά και ένα καλύτερο χτύπημα.

Το ίδιο ισχύει  για μπάλες που μας μετακινούν προς τα μπροστά και προς τα πίσω.

Ένα κοινό λάθος που γίνεται, όταν ο αντίπαλος μας κάνει μια δύσκολη μπάλα, είναι να μην λυγίσουμε για να την χτυπήσουμε επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε χρόνο.
Αν δεν χαμηλώσουμε το κέντρο βάρους μας τότε το πιθανότερο είναι να μας πάρει η φόρα σε μια μακρινή μπάλα που μας έχει στείλει ο αντίπαλος, ως αποτέλεσμα να μην είναι ποιοτικό το χτύπημα μας αλλά να αργήσουμε και στην επαναφορά για να καλύψουμε γρήγορα το γήπεδο.

Είναι λογικό μέσα σε ένα παιχνίδι να μην έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε πάντα την ισορροπία μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν χτυπάμε με αυτόν τον τρόπο, ο αντίπαλος θα παίρνει το πάνω χέρι του πόντου.

Στόχος μας λοιπόν είναι να κρατάμε την ισορροπία μας σε όσες περισσότερες μπάλες γίνεται.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.