1ο σερβίς και επιστροφή!!!

 
1ο σερβίς και επιστροφή!!!
1ο σερβίς και επιστροφή!!!
tennisnews team Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 - 18:14

Στο σημερινό βίντεο θα δούμε μια άσκηση που μπορούμε να δουλέψουμε με έναν συμπαίκτη μας ώστε να προπονήσουμε το πρώτο μας σερβίς αλλά και την επιστροφή μας.

Έχουμε αναφέρει σε πολλά βίντεο ότι αυτά τα 2 χτυπήματα είναι τα 2 πιο σημαντικά στο τένις γιατί είναι το πρώτο χτύπημα κάθε παίκτη και έτσι είτε μπορούμε να παίρνουμε περισσότερους γρήγορους πόντους ή να χτίζουμε την τακτική μας για το υπόλοιπο του πόντου.

Για την άσκηση ο ένας παίκτης θα σερβίρει ανάμεσα από την baseline και service line με στόχο να πετάει μπροστά και να κάνει σωστά το μονοπάτι της ρακέτας που είναι να πηγαίνει προς τα μέσα στο γήπεδο και ο δεύτερος θα κάνει επιστροφές στα πρώτα σερβίς.

Ο λόγος που βάζουμε τον έναν παίκτη να σερβίρει από πιο μέσα στο γήπεδο είναι για να μειώσουμε τον χρόνο του παίκτη που κάνει επιστροφή ώστε να μάθει να είναι πιο έτοιμος στα πρώτα σερβίς του αντιπάλου.

 

Καλό θα είναι όταν κάνουμε αυτήν την άσκηση να μετράμε πόντους ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Αυτός που σερβίρει μπορεί να παίρνει 1 πόντο αν χάνει την επιστροφή ο αντίπαλός του και 2 αν κάνει άσο. Ενώ, αυτός που κάνει υποδοχή κερδίζει 1 πόντο για κάθε χαμένο σερβίς του αντιπάλου και 1 αν βάλει την επιστροφή μέσα.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.