Δοκιμάσαμε την νέα Wilson Pro Staff 97 v14 (vid)

 
Δοκιμάσαμε την νέα Wilson Pro Staff 97 v14 (vid)
tn team Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 - 16:04

H ομάδα του Allcourt δοκιμάζει στο τελευταίο της βίντεο την τελευταία Pro Staff της Wilson, τη σειρά που συνδύασε το όνομά της με αυτά των Roger Federer και Pete Sampras, ενώ κάνει και giveaway μια ρακέτα!

Η σειρά Pro Staff μετράει 40 χρόνια στην αγορά. Η πρώτη της κυκλοφορία ήταν το 1983 με την Pro Staff 110. Η πιο αγωνιστική της ρακέτα ήταν η Pro Staff 85, όπου και με αυτήν έπαιζε ένας από τους κορυφαίους legends του τένις ο Pete Sampras. Σήμερα εν έτη 2023, έχουμε μαζί μας το καινούργιο μοντέλο, την Pro Staff 97 v14.

Όταν ακούμε το όνομα Pro Staff, κατευθείαν μας έρχεται στο μυαλό μας ο Roger Federer, ο λόγος είναι ότι ο Federer έπαιζε για 22 ολόκληρα χρόνια της καριέρας του με αυτή την σειρά. Τα τελευταία χρόνια η Wilson, πήγαινε προς το στυλ του Federer, οπότε έφτιαχνε τις ρακέτες πιο elegant. Τώρα πια που ο Federer σταμάτησε, έχει πάει σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Τα χαρακτηριστικά της ρακέτας είναι τα εξής:

  • Head Size: 97 in / 625.81 cm
  • Length: 27in / 68.58cm
  • Weight: 315 g.
  • Balance: 12.6in / 32cm / 7 pts HL
  • Swingweight: 332
  • Stiffness: 66
  • Composition: Graphite braided with aramid
  • Stroke Style: Full
  • Swing Speed: Fast
  • String Pattern:16 Mains / 19 Crosses
  • String Tension: 22-27 kg

Πάμε να αναφέρουμε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και στην πράξη.

Έπειτα από αρκετό παιχνίδι με την Pro Staff, έχουμε καθαρή εικόνα και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Με την πρώτη επαφή ρακέτας και μπάλας αντιλαμβάνεσαι πόσο καλή αίσθηση με την μπάλα έχεις. Το sweetspot είναι αρκετά μεγάλο το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να χτυπάς περισσότερες μπάλες γεμάτες και να παίρνεις την μέγιστη δύναμη.

Σε σύγκριση με την δική μας ρακέτα blade 98 18x20 v8 η Pro Staff μπορούσε να παράγει περισσότερη δύναμη και έκανε την μπάλα πιο γρήγορη.

Το 97άρι κεφάλι σου δίνει μια πολύ καλή αίσθηση της μπάλας σε συνδυασμό με control, το οποίο χρειάζεται αρκετά, διότι είναι μια ρακέτα που ταιριάζει με παίκτες all-around και πιο επιθετικούς.

Ενώ έχει όλες τις ιδιότητες μιας πιο βαριάς ρακέτας, που είναι να μπορείς να βαρέσεις πιο δυνατά, να κοντράρεις μια δυνατή μπάλα του αντιπάλου χωρίς να ταρακουνιέται το frame, δεν την νιώθεις καθόλου βαριά στο χέρι σου.

Ένα θετικό της 16x19 πλέξης είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να βάζουμε περισσότερο spin.

Είναι μια ρακέτα για επιθετικούς παίκτες, που δεν συγχωρεί αν δεν πετύχεις καλά την μπάλα. Θα την προτείναμε κυρίως σε παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία, που τους αρέσει να έχουν ποικιλία χτυπημάτων και να πιέζουν σε όλο το γήπεδο.

Η Wilson δημιούργησε ένα πραγματικό εργαλείο.

Η Wilson μας έδωσε μία καινούρια ρακέτα για εσάς, Μπες στο instagram μας @allcourt.tennis και δες όλες τις πληροφορίες του Giveaway.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.