"Λύγισε" η Ματούλα στο Sharm El Sheikh

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © Bildbyrån/Jesper Zerman
tn team Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 - 18:53

Μετά από 3 διαδοχικές νίκες, η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσε την πολύ καλή προσπάθεια στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh, γνωρίζοντας την ήττα σήμερα μετά από 2 κλειστά σετ, από την Isabella Kruger.

Η Μάρθα πάλεψε για 1 ώρα και 43 λεπτά, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη μόλις 15χρονη και πολύ ταλαντούχα Νοτιαφρικανή τενίστρια - ήδη Νο.822 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-4.

Και τα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά, με την 23χρονη Ελληνίδα να μένει πίσω με 2-4 και με 5-3 στο 1ο, μειώνοντας με break σε 4-5. Δεν μπόρεσε όμως παρότι προηγήθηκε με 15-0, να υπερασπιστεί το σερβίς της στο επόμενο game και έτσι έχασε το σετ.

Με παρόμοιο τρόπο έχασε και το 2ο σετ, στο οποίο ήταν ακόμα πιο κοντά. Αρχικά προηγήθηκε με break στο 2-1, αλλά η Kruger ισοφάρισε αμέσως. Στη συνέχεια η Νοτιαφρικανή τενίστρια είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα, με την Μάρθα να χάνει ευκαιρίες για να ανακτήσει το πάνω χέρι.

Στο 7ο game είχε διπλό break point στο 3-3, 15-40, ενώ στο 9ο game είχε ακόμα 2 ευκαιρίες για να φτάσει στο break, που θα την έφερνε ένα game μακριά από το σετ. Τελικά η Kruger ήταν εκείνη που κέρδισε και τα δυο αυτά games, για να προηγηθεί με 4-3 και 5-4 αντίστοιχα, κάνοντας το break που της χάρισε την πρόκριση στο 10ο game του 2ου σετ.

Τα πράγματα σίγουρα δεν πήγαν όπως θα ήθελε η Ματούλα σήμερα, ωστόσο ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για την Ελληνίδα παίκτρια, που έπαιξε 4 αγώνες στα σκληρά γήπεδα του Soho Square στο Sharm El Sheikh.

Στα προκριματικά, χρειάστηκε να κερδίσει 3 παίκτριες, για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Δανή Olga Helmi, Νο.6 στο ταμπλό, με 2-6, 6-4, 10-4. Στον 2ο γύρο την Εσθονή Saara Orav με 6-4, 6-0 και στον 3ο γύρο την Valeria Bhunu από τη Ζιμπάμπουε, με 2-6, 6-1, 12-10.

H Μάρθα θα παραμείνει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, καθώς θα αγωνιστεί και στο προκριματικό ταμπλό του τουρνουά της επόμενης εβδομάδας στο Soho Square.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots