3-0 τη Νορβηγία η Ελλάδα - με Λετονία και Δανία για την πρόκριση!

 
3-0 τη Νορβηγία η Ελλάδα - με Λετονία και Δανία για την πρόκριση!
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 19:35

Η Ελλάδα κέρδισε και το διπλό για να ολοκληρώσει το tie με τη Νορβηγία στο 3-0 και να πάρει και τυπικά τη 2η θέση του ομίλου της. Τις επόμενες ημέρες, θα διεκδικήσει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup, κόντρα στη Λετονία της Jelena Ostapenko και τη Δανία της Caroline Wozniacki.

Εύκολο έργο είχαν η Μάρθα Ματούλα (στην πρώτη της εμφάνιση σ' αυτή τη διοργάνωση) και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο διπλό που έκλεισε το σημερινό tie με τη Νορβηγία, κερδίζοντας τις Matylda Burylo και Emily Sartz-Lunde με 6-0, 6-4.

Είχαν προηγηθεί και με 6-0, 5-2 οι Ελληνίδες παίκτριες, που αν και έχασαν το ένα από τα δυο break του 2ου σετ, έκλεισαν χωρίς πρόβλημα τον αγώνα στο 10ο game.

Η Ελλάδα είχε κερδίσει και τα δυο μονά, χάρη στις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Μαρία Σάκκαρη, κι έτσι σε μια μέρα που αγωνίστηκαν και οι τέσσερις παίκτριες της αποστολής μας στη Λισαβόνα, επιβλήθηκε της Νορβηγίας με 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 3-0
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Emily Sartz-Lunde 6-3, 2-6, 6-4
Μαρία Σάκκαρη - Malene Helgo 7-5, 6-0
Ματούλα/Παπαμιχαήλ - Burylo/Sartz-Lunde 6-0, 6-4

Πήρε τη 2η θέση του Pool C, πίσω από την αήττητη Σερβία, κι έτσι συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Pool C
1) ΣΕΡΒΙΑ 3-0 (8-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 2-1 (6-3)
3) ΣΟΥΗΔΙΑ 1-2 (3-6)
4) ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0-3 (1-8)

Συγκεκριμένα, η Σερβία, η Αυστρία και η Ολλανδία, προκρίθηκαν απευθείας στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου. Η Ελλάδα μαζί με τη Λετονία και τη Δανία, θα παίξουν το επόμενο τριήμερο για την 4η θέση των πλέι-οφ.

Πρόκειται για τις τρεις ομάδες με τα πιο μεγάλα ονόματα στη διοργάνωση, παρόλο που μόνο η Λετονία είχε ετοιμοπόλεμη την κορυφαία της παίκτρια σε όλο το τουρνουά.

Η Ελλάδα έχει προφανώς στην αποστολή της τη Μαρία Σάκκαρη, Νο.6 στον κόσμο και Νο.1 στο τουρνουά απ' όλες τις ομάδες. Η Λετονία έχει στην αποστολή τη Jelena Ostapenko, Νο.10 στον κόσμο, ενώ η Δανία έχει την Caroline Wozniacki, που όμως είχε έναν τραυματισμό από την πρώτη κιόλας μέρα των αγώνων, οπότε δεν αγωνίστηκε χθες και σήμερα, ενώ παραμένει αμφίβολη και για το υπόλοιπο τουρνουά. Βεβαίως, κάθε άλλο παρά αδύναμη ομάδα δεν είναι η Δανία, που ακόμα και χωρίς τη Wozniacki θα έχει στη διάθεσή της την Clara Tauson, Νο.87 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ελλάδα πάντως σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλή μοίρα με τη Σάκκαρη στο δυναμικό της. Θυμίζουμε πως την 1η μέρα των αγώνων η Μαρία δεν βρισκόταν καν στον πάγκο, εξαιτίας των υποχρεώσεών της στην Αμερική. Τη 2η μέρα έμεινε στον πάγκο και έπαιξε μόνο στο διπλό, πιο πολύ για να πάρει μια πρώτη γεύση από τα γήπεδα, ενώ σήμερα έπαιξε για 1η φορά και μονό, ούσα λίγο νευρική στο 1ο σετ αλλά βρίσκοντας τελικά τον ρυθμό της στο 2ο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots