Πολύ καλή νίκη για την Κοροκοζίδη

 
Η Έλενα Κοροκοζίδη
Η Έλενα Κοροκοζίδη
tn team Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 21:22

Η Έλενα Κοροκοζίδη πέτυχε μια πολύ καλή νίκη απέναντι στη Μάρθα Ματούλα σήμερα στα γήπεδα του Lyttos Beach και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του τουρνουά του Ηρακλείου. Στα προημιτελικά του διπλού οι Στέφανος Σχινάς, Γιώργος Βάλαρης, Αριστοτέλης Θάνος και Γιάννης Ξυλάς.

Η Κοροκοζίδη κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να επικρατήσει της Ματούλα με 3-6, 6-3, 6-3 έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά μάχης στο Lyttos Beach, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση εις βάρος της Νο.2 του ταμπλό και Νο.320 του κόσμου 26χρονης Ελληνίδας τενίστριας.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό έπαιξε σήμερα και η Μαρία Ελένη Πούλκα, η οποία γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Victoria Kan, με 6-1, 6-0.

Για το τουρνουά των ανδρών, που ανήκει κι αυτό στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων της ITF, οι Δημήτρης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς ολοκλήρωσαν σήμερα τις προσπάθειές τους στο μονό, στον 3ο γύρο των προκριματικών.

Ο Σακελλαρίδης ηττήθηκε από τον Σουηδό Adam Heinonen, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1. Ο Σχινάς έπαιξε με τον Martin Klizan, άλλοτε Νο.24 στον κόσμο, γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-2.

Ξεκίνησαν και τα διπλά σήμερα, με τους Αριστοτέλη Θάνο και Γιάννη Ξυλά να παίρνουν τη νίκη κόντρα στους Αμερικανούς Alexander Brown και Jake Van Emburgh με 2-6, 6-3, 10-4.

Οι Στέφανος Σχινάς και Γιώργος Βάλαρης κέρδισαν τους Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέα Πολυχρονόπουλο με 7-6 (7), 6-4 και προκρίθηκαν επίσης στα προημιτελικά.

Εκτός έμειναν οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης, που ηττήθηκαν σε πολύ κλειστό ματς από τον Σενεγαλέζο Seydina Andre και τον Γάλλο Nicolas Jadoun, με 6-4, 4-6, 10-7, καθώς και ο Χρήστος Γκλαβάς, που μαζί με τον Ισραηλινό συμπαίκτη του, Ben Chetewy Ungar, ηττήθηκαν από τους Γερμανούς Karlo Cubelic και Milan Welte με 6-3, 6-2.

Αύριο η Σαπφώ Σακελλαρίδη, Νο.1 στο ταμπλό του μονού γυναικών, θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Gaia Squarcialupi. Στο διπλό, η Σακελλαρίδη και η Ιταλίδα Irene Lavino θα παίξουν με τις Πούλκα και Στυλιανή Ρουσσοπούλου, ενώ η Κοροκοζίδη και η Λετονή Margarita Ignatjeva θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανίδα Natalia Siedliska και τη Σλοβάκα Nina Vargova, No.2 στο ταμπλό.

Στο ανδρικό τουρνουά θα κάνουν τις πρεμιέρες τους οι Γιάννης Ξυλάς και Αριστοτέλης Θάνος. Ο Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.7 στο ταμπλό, ενώ ο Θάνος τον Ισραηλινό Orel Kimhi, No.1 στο ταμπλό και Νο.438 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. 

Δείτε εδώ όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots