Ελλάδα-Λετονία 3-0: Νίκη και στο διπλό για την Ελλάδα

 
Ελλάδα-Λετονία 3-0: Νίκη και στο διπλό για την Ελλάδα
tn team Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 18:52

Η Μάρθα Ματούλα και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν την Jelena Ostapenko και την Adelina Lachinova για να διαμορφώσουν το τελικό 3-0 της Ελλάδας επί της Λετονίας στη Λισαβόνα.

Η Ματούλα και η Παπαμιχαήλ σημείωσαν μια ακόμα νίκη στο διπλό, τη 2η σε ισάριθμες αναμετρήσεις γι' αυτή την εβδομάδα, επικρατώντας των Ostapenko και Lachinova με 6-4, 3-6, 10-8.

Με τη νίκη αυτή, η Ελλάδα έκανε το 3-0 επί της Λετονίας και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημερινό της tie στο Oeiras της Λισαβόνας.

Όπως και χθες με τη Νορβηγία, Ματούλα και Παπαμιχαήλ έπαιξαν σε ένα "dead rubber", το οποίο όμως ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε σε ένα γεμάτο match tie-break. Παρότι απώλεσαν προβάδισμα με 4-1 και βρέθηκαν πίσω με 7-8, οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν τους 3 τελευταίους πόντους και πήραν τη νίκη, σε 93 λεπτά παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε την Daniela Vismane και η Μαρία Σάκκαρη την Darja Semenistaja, με την Ελλάδα να επικρατεί της Λετονίας με 3-0 και να κάνει το πρώτο βήμα για την είσοδο στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ 3-0
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Daniela Vismane 6-0, 7-5
Μαρία Σάκκαρη - Darja Semenistaja 6-0, 7-5
Ματούλα/Παπαμιχαήλ - Lachinova/Ostapenko 6-4, 3-6, 10-8

Αύριο, στη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, θα ξεκινήσει τo tie της Ελλάδας με τη Δανία. Αν η ομάδα μας πάρει τη νίκη θα εξασφαλίσει την 4η θέση στο τουρνουά του Group I της Ευρωαφρικανικής ζώνης και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots