Η Βαλεντίνη έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα

 
Η Βαλεντίνη έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα
tn team Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 14:25

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε τον αγώνα της στα μονά και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα έναντι της Λετονίας.

Η Γραμματικοπούλου έκανε πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Daniela Vismane, Νο.366 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-0, 7-5.

Χάρη στη νίκη αυτή, η Ελλάδα απέκτησε προβάδισμα με 1-0 έναντι της Λετονίας και βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει το πρώτο βήμα από τα δυο που χρειάζεται, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Συγκεκριμένα θυμίζουμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της στην 1η φάση του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο Oeiras της Λισαβόνας κι έτσι διεκδικεί τώρα στη 2η φάση την 4η θέση, που οδηγεί στα πλέι-οφ. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει τη Λετονία και τη Δανία.

Η Βαλεντίνη μπήκε φανταστικά στο ματς και κέρδισε τα 6 πρώτα games της αναμέτρησης. Παρότι η Vismane άνοιξε με break το 2ο σετ, η Ελληνίδα παίκτρια απάντησε άμεσα για το 1-1 και έκτοτε δεν βρέθηκε ξανά πίσω στο σετ, το οποίο κατάφερε να κερδίσει χάρη σε break που έκανε στο 12ο game για το 7-5.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια ακόμα νίκη στα σημερινά ματς για να πάρει το tie με τη Λετονία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο δεύτερο μονό της σειράς, όπου η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Darja Semenistaja.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots