Η Δανία κέρδισε την Ελλάδα και πήρε το πλεονέκτημα

 
Η Δανία κέρδισε την Ελλάδα και πήρε το πλεονέκτημα
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 17:54

Η Clara Tauson πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Μαρίας Σάκκαρη και η Δανία κέρδισε την Ελλάδα, αποκτώντας το μεγάλο πλεονέκτημα για την 4η θέση και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Η Tauson έκανε μεγάλο ματς και νίκησε τη Σάκκαρη με 6-4, 6-4, με αποτέλεσμα η Δανία να κάνει το 2-0 επί της Ελλάδας και να αποκτήσει το πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της 4ης θέσης του τουρνουά του Group I της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η Tauson έσβησε break point στο 2-3, 30-40, κράτησε το σερβίς της για το 3-3 και στο επόμενο game έκανε το καθοριστικό break, για να περάσει μπροστά και να κρατήσει έως το τέλος το break, παίρνοντας το 1ο σετ με 6-4.

Η 21χρονη Δανή, Νο.87 στον κόσμο και Νο.33 στο παρελθόν, έκανε διπλό break στο 2ο σετ και βρέθηκε μπροστά με 5-2. Πάλεψε η Μαρία, κατάφερε να μειώσει σε 5-4, 30-40, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο όμως η Tauson έσωσε break point και έκλεισε το ματς, για να φτάσει σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς η Johanne Christine Svendsen είχε κερδίσει τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με 7-6 (4), 4-6, 6-3 κι έτσι η Δανία έκανε το 2-0 επί της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει το διπλό, που παραμένει σημαντικό, παρότι το tie έχει κριθεί. Ναι μεν η Δανία κρατάει την τύχη στα χέρια της και με νίκη αύριο επί της Λετονίας θα εξασφαλίσει την 4η θέση, η Ελλάδα όμως δεν έχει μείνει εκτός πλέι-οφ μαθηματικά, αφού αν η Δανία ηττηθεί από τη Λετονία θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν όλα τα κερδισμένα rubbers, ενδεχομένως και τα ποσοστά κερδισμένων σετ της κάθε ομάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots