ATP
Nadal: "Θα είμαι χαρούμενος αν παίξω αύριο"

 
Nadal: "Θα είμαι χαρούμενος αν παίξω αύριο"
tn team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 22:29

Ο Rafael Nadal δεν είναι σίγουρος για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί αύριο, εξαιτίας του σημερινού τρίωρου αγώνα του με τον Pedro Cachin, ωστόσο μετά το ματς ένιωθε ακόμα καλά και ήταν χαρούμενος με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε το σώμα του.

Ο Nadal προσπάθησε σκληρά για να πάρει το 2ο σετ και να αποφύγει το 3ο, δεν τα κατάφερε, τελικά όμως κέρδισε τον Cachin σε έναν τρίωρο αγώνα στο Manolo Santana, για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Madrid Open.

Αυτή τη φορά δεν θα έχει μια μέρα κενό και θα πρέπει να παίξει ξανά αύριο, στο τελευταίο ματς της ημέρας, γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα με τον Cachin δεν ένιωθε να έκανε κάποια ζημιά στο σώμα του, όμως θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι αύριο, για να πάρει την απόφαση αν θα κατέβει στο επόμενο ματς ή όχι.

"Τώρα είμαι καλά. Δεν νιώθω ότι έκανα κάποια ζημιά στο σώμα μου μετά από αυτές τις 3 ώρες. Αύριο θα δούμε πως θα είμαι. Είμαι χαρούμενος, αλλά δεν ξέρω πως θα σηκωθώ αύριο, από άποψη κούρασης. Πρέπει να περιμένω. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να βελτιωθώ σε φυσική κατάσταση από πολλές απόψεις, αλλά είναι θετικό το ότι άντεξα σήμερα."

Για το αν το σημερινό ματς τον πηγαίνει στο επόμενο στάδιο, είπε: "Δεν ξέρω αν σήμερα έκανα ένα βήμα μπροστά, θα δούμε πως θα είμαι αύριο, αυτή είναι η νέα μου πραγματικότητα. Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι αν θα είμαι σε θέση να παίξω δυο συνεχόμενες μέρες και αν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ καλά. Ελπίζω πως ναι, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Είναι άγνωστο και σε μένα. Αν όμως μπορέσω να παίξω και αύριο, σημαίνει πως θα είναι μια πολύ θετική εβδομάδα. Είναι πολύ θετικά νέα το να έχω παίξει 4 αγώνες αυτή την εβδομάδα."

Αν όλα πάνε καλά, ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Jiri Lehecka αύριο το βράδυ. Όπως είπε, είναι ένας παίκτης που τον θεωρεί πολύ επικίνδυνο, ίσως πιο επικίνδυνο και από τον Alex De Minaur, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη.

"Θα με εξέπληττε αν κέρδιζα αύριο, ειδικά μετά και το σημερινό ματς. Αύριο παίζω απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ υψηλού επιπέδου. Προπονήθηκα μαζί του πριν λίγες μέρες, έχει ένα πολύ καλό σερβίς και πολύ δυνατά χτυπήματα. Θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Αν και βρίσκεται πιο χαμηλά στην κατάταξη από τον De Minaur, η ποιότητα και η ταχύτητα της μπάλας του Lehecka είναι εξίσου καλά. Θα δούμε. Για μένα θα σημαίνει πολλά και μόνο να κατεβώ στον αγώνα. Αν είμαι και ανταγωνιστικός, θα είναι επιτυχία."

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots