Η Ελλάδα κέρδισε τη Δανία στο διπλό και ακόμα ελπίζει!

 
Η Ελλάδα κέρδισε τη Δανία στο διπλό και ακόμα ελπίζει!
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 19:45

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Μαρία Σάκκαρη έκαναν ένα πολύ καλό διπλό, κέρδισαν εύκολα τις Rebecca Munk Mortensen και Laura Brunkel, κρατώντας την Ελλάδα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα πλέι-οφ.

Οι Παπαμιχαήλ και Σάκκαρη συνέτριψαν συγκεκριμένα μέσα σε 59 λεπτά τις Munk Mortensen και Brunkel με 6-1, 6-1 κι έτσι πήραν έναν πόντο για την ελληνική ομάδα ακόμα, πόντος που μπορεί να αποδειχτεί και χρυσαφένιος!

Αν και η Δανία πήρε τη νίκη με 2-1 στο σημερινό tie, κερδίζοντας τα δυο μονά, η Ελλάδα στην ουσία υποχρέωσε τις Δανέζες να κερδίσουν αύριο τη Λετονία της Jelena Ostapenko - που σίγουρα δεν θα είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. 

Συγκεκριμένα, χάρη στη σημερινή νίκη του διπλού, αλλά και στο 3-0 χθες επί της Λετονίας, η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλίσει πως θα υπερτερεί σε κάθε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Δανίας, Ελλάδας και Λετονίας.

Ως εκ τούτου, αν η Λετονία κερδίσει αύριο τη Δανία και οι τρεις ομάδες ισοβαθμήσουν με ρεκόρ 1-1 στα μεταξύ τους, τότε η Ελλάδα θα είναι εκείνη που θα πάρει την 4η θέση του τουρνουά και τη μεγάλη πρόκριση για τα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup, έχοντας καλύτερο συντελεστή κερδισμένων rubbers.

Φυσικά, αν η Δανία κερδίσει τη Λετονία θα πάρει πανάξια την 4η θέση και την πρόκριση, ούσα η μόνη αήττητη ομάδα στους αγώνες μπαράζ για τις θέσεις 4-6.

Εφόσον επιστρέψει η Ostapenko και στα μονά, γιατί θυμίζουμε πως χθες έπαιξε μόνο στα διπλά και σήμερα είχε ρεπό, το ματς με τη Λετονία δεν θα είναι τόσο εύκολο για τη Δανία. Με την Ostapenko διαθέσιμη, οι Λετονές θα αγωνιστούν στη θέση Νο.2 με την Darja Semenistaja, Νο.110 στον κόσμο. Οι Δανέζες εκτός απροόπτου θα παίξουν και αύριο με τις Clara Tauson και Johanne Christine Svendsen στα μονά, αφού η Caroline Wozniacki παραμένει τραυματίας, ενώ στο διπλό παρουσιάζονται πολύ αδύναμες συνολικά στο τουρνουά, με τις Brunkel και Munk Mortensen να έχουν παίξει σε όλα τα διπλά μέχρι τώρα και να μην έχουν ακόμα νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots