Η Ελλάδα κέρδισε τη Λετονία και πάει σε "τελικό" με Δανία!

 
Η Ελλάδα κέρδισε τη Λετονία και πάει σε "τελικό" με Δανία!
tn team Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 16:27

Η Μαρία Σάκκαρη "σφράγισε" μια ακόμα νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Λισαβόνα και πλέον η Ελλάδα έχει έναν τελικό μπροστά της με τη Δανία, με φόντο τη μεγάλη πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup η Ελλάδα, που δια χειρός της Μαρίας Σάκκαρη "κλείδωσε" τη νίκη επί της Λετονίας στον πρώτο αγώνα μπαράζ.

Θυμίζουμε πως η ομάδα μας πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της στην 1η φάση του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, στο Oeiras της Λισαβόνας.

Ως εκ τούτου, αγωνίζεται στους αγώνες μπαράζ για τις θέσεις 4-6 του τουρνουά, αναζητώντας την 4η θέση, που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Το πρώτο βήμα έγινε, αφού οι παίκτριές μας "καθάρισαν" από τα μονά κιόλας το tie με τη Λετονία. Αρχικά η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε της Daniela Vismane με 6-0, 7-5 και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την Darja Semenistaja με το ίδιο ακριβώς σκορ!

H Σάκκαρη, η οποία παραμένει αήττητη στο τουρνουά της Πορτογαλίας (2-0 στα μονά, 1-0 στα διπλά), επέβαλε τον ρυθμό της στο 1ο σετ και κέρδισε τα 7 πρώτα games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 6-0, 1-0.

Η Semenistaja, η οποία βρίσκεται στο Νο.110 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι πολύ ικανή παίκτρια, έδωσε πολύ σκληρή μάχη στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να επιστρέψει μάλιστα από το 2-4 και να προηγηθεί με break στο 5-4!

H Σάκκαρη απέφυγε τις περιπέτειες, απαντώντας άμεσα σ' αυτή την προσωρινή αντεπίθεση, για να κερδίσει τα 3 επόμενα games - με 2 συνεχόμενα break - και να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 93 λεπτά αγώνα.

Απομένει το διπλό για να ολοκληρωθεί το tie με τη Λετονία, ωστόσο η υπόθεση νίκη έχει κριθεί ήδη και αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα παίξει αύριο με τη Δανία για την 4η θέση του τουρνουά και μια σπουδαία πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Θυμίζουμε πως η Δανία ταξίδεψε στο Oeiras με τις Caroline Wozniacki και Clara Tauson στην αποστολή της, ωστόσο η Wozniacki ειχε έναν τραυματισμό την 1η μέρα των αγώνων και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots