WTA
Άνοδοι σε μονά και διπλά για Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ

 
Άνοδοι σε μονά και διπλά για Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ
tn team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 11:31

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ανέβηκαν σε μονά και διπλά αυτή την εβδομάδα, με τη Βαλεντίνη να κάνει και νέο career high στο διπλό.

Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 8 θέσεις στα μονά στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα, για να ανεβεί στο Νο.210, πλησιάζοντας κι άλλο την επιστροφή στο Top 200.

Παράλληλα, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε 2 θέσεις στο διπλό και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.106 του κόσμου.

Διπλή άνοδο σημείωσε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε 15 θέσεις στα μονά και βρέθηκε στο Νο.245, ενώ στα διπλά, όπου είναι η Νο.1 Ελληνίδα αυτή τη στιγμή, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.103 στον κόσμο.

Στα μονά, φυσικά πάντα κορυφαία Ελληνίδα είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε και 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο Νο.7.

Πίσω από τις Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ, η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.276, μόλις 3 θέσεις χαμηλότερα από το career high της. Πολύ ψηλά βρίσκεται και η Μάρθα Ματούλα, που έχασε 2 θέσεις αυτή τη εβδομάδα αλλά είναι στο Νο.322.

Η Δήμητρα Παύλου, που επίσης έχασε 2 θέσεις, βρίσκεται στο Νο.427, ενώ η Μιχαέλα Λάκη παρέμεινε στο Νο.510. Η Έλενα Χριστοφή υποχώρησε στο Νο.710 και τέλος, η Μάγδα Αδαλόγλου βρίσκεται στο Νο.1133 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots