WTA
Nέα career high για Γραμματικοπούλου και Σακελλαρίδη

 
Nέα career high για Γραμματικοπούλου και Σακελλαρίδη
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 11:17

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο την είσοδο στο Top 100. Στα μονά, νέο career high έκανε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Ακόμα 3 θέσεις κέρδισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το 75άρι του Σπλιτ στην Κροατία, για να ανεβεί στο Νο.103 της παγκόσμιας κατάταξης και να βελτιώσει για 2η διαδοχική εβδομάδα το career high και να πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε το Top 100.

Είναι και η κορυφαία αυτή τη στιγμή στη χώρα μας στα διπλά η Βαλεντίνη, με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ να βρίσκεται πολύ κοντά της, στο Νο.107 του κόσμου.

Πολύ ψηλά είναι και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, στο Νο.166 του κόσμου, ενώ στο Νο.309 είναι η Έλενα Χριστοφή, στο Νο.384 η Δήμητρα Παύλου και στο Νο.420 η Μάρθα Ματούλα.

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.6 του κόσμου αυτή την εβδομάδα.

Η Γραμματικοπούλου είναι στο Νο.2 της Ελλάδας και στο Νο.206 του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο 4 θέσεων, ενώ 10 θέσεις κέρδισε η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.235.

Η Σακελλαρίδη κέρδισε 18 θέσεις και πραγματοποίησε νέο προσωπικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.258 του κόσμου.

Στο Νο.322 βρίσκεται η Ματούλα, στο Νο.439 η Παύλου, στο Νο.512 η Μιχαέλα Λάκη, στο Νο.715 η Χριστοφή και στο Νο.1135 η Μάγδα Αδαλόγλου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots