Πρωταθλήτρια η Χριστοφή στο 35άρι της Ιταλίας

 
Πρωταθλήτρια η Χριστοφή στο 35άρι της Ιταλίας
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 16:27

Η Έλενα Χριστοφή κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, στο διπλό του W35 τουρνουά της ITF στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Η Χριστοφή και η συμπαίκτριά της από τη Βουλγαρία, Lia Karatancheva, κέρδισαν στον σημερινό τελικό τις Ιταλίδες Eleonora Alvisi και Federica Urgesi με 6-0, 6-4.

Έφτασε έτσι στην κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας της, 13ο συνολικά στα διπλά ITF διοργάνωσης και 1ου σε W35 τουρνουά, στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων.

Η Χριστοφή και η Karatancheva είχαν προκριθεί με bye στα προημιτελικά, όπου έδωσαν τον μοναδικό αγώνα τους πριν από τον τελικό, κερδίζοντας τις Ιταλίδες Beatrice Ricci και Denise Valente, με 6-3, 6-2.

Στη συνέχεια πέρασαν με walkover το εμπόδιο των Enola Chiesa και Patricia Maria Tig στα ημιτελικά κι έτσι κατέβηκαν στον τελικό χωρίς να έχουν παίξει πολύ αυτή την εβδομάδα, κατάφεραν ωστόσο να κάνουν έναν πολύ καλό τελικό σήμερα και να χάσουν μόλις 4 games από τις Alvisi και Urgesi.

Για τη Χριστοφή αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στη χρονιά, μετά το 15άρι στο Ηράκλειο που κέρδισε μαζί με τη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Στο Νο.309 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών βρίσκεται αυτή τη στιγμή η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της μετά και απ' αυτή την επιτυχία. Το career high της είναι στο Νο.303.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots