Φιναλίστ στο διπλό του Jufa η Βολονάκη

 
Κωνσταντίνα Βολονάκη
Κωνσταντίνα Βολονάκη
tn team Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 17:21

Η Κωνσταντίνα Βολονάκη κατέλαβε τη 2η θέση στο διπλό της δυνατής διεθνούς διοργάνωσης στα 12άρια της Tennis Europe Jufa Europe Junior Tour, ενώ είχε πολύ καλή πορεία και στα μονά, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Με έναν πολύ καλό απολογισμό της 2ης θέσης στο διπλό και της 4άδας στο μονό ολοκλήρωσε την εβδομάδα της στο Fuerstenfeld της Αυστρίας η Κωνσταντίνα Βολονάκη.

H αθλήτρια του Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος, Νο.1 στη χώρα μας στα 12άρια των κοριτσιών, ολοκλήρωσε σήμερα την προσπάθειά της στο διπλό, όπου μαζί με την Καζάκα Amina Nurmakhan ηττήθηκαν στον τελικό από την πολύ δυνατή ομάδα της Εσθονής Elizaveta Anikina και της Ουκρανής Sofiia Bielinska, με 6-3, 6-3.

Η Βολονάκη και η Nurmakhan είχαν μπει με bye στα προημιτελικά του τουρνουά της 1ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe, όπου απέκλεισαν τις Αυστριακές Lena De Vries και Marie Schmidhofer με 6-1, 6-3. Στη συνέχεια έπαιξαν για τα ημιτελικά με δυο ακόμα παίκτριες από την Αυστρία, τις Julia Ehrenberger και Filippa Gosch, τις οποίες κέρδισαν σε ένα συναρπαστικό ματς με 6-4, 6-7 (4), 12-10.

Στα μονά η Βολονάκη σημείωσε 3 νίκες, για να φτάσει έως τις "4" καλύτερες. Στον 1ο γύρο κέρδισε την Αυστριακή Valentina Maja Dynkowski και στον 2ο γύρο τη Σλοβάκα Simona Novakova με 6-1, 6-1.

Στα προημιτελικά ήρθε η πολύ καλή νίκη απέναντι στην Bielinska με 6-2, 6-4, που την έβαλε στις "4" καλύτερες της διοργάνωσης. Εκεί γνώρισε την ήττα από τη Γερμανίδα Lilly Marie Greinert με 6-0, 6-1.

Η Βολονάκη έχει κερδίσει 4 τίτλους αυτή τη σεζόν (2 μονά και 2 διπλά) και 5 συνολικά στην καριέρα της (3 διπλά και 2 μονά) σε διοργανώσεις της Tennis Europe, στην κατηγορία των 12 ετών, ενώ αυτός ήταν ο 6ος τελικός της στα διπλά (3-3) - 4ος στη φετινή σεζόν (2-2). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots