Πολλές ελληνικές προκρίσεις στα προημιτελικά του Tennis Europe της Θεσσαλονίκης

 
H Έμιλυ Πάντου
H Έμιλυ Πάντου
tn team Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 21:16

Με 7 κορίτσια και 6 αγόρια από την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν αύριο οι αγώνες των προημιτελικών στα γήπεδα της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, για το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια.

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Νο.1 στο ταμπλό των κοριτσιών, κέρδισε σήμερα την Αντιγόνη Τσούγκα με 6-4, 6-0 και μπήκε στα προημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει την Κωνσταντίνα Βολονάκη, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και έβγαλε εκτός τη Βουλγάρα Nikol Nuneva, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Η Λυδία Παναγιωτίδου, η οποία βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό, κέρδισε την Ουκρανή Anastasiia Iezerska με 6-0, 7-5 και θα αντιμετωπίσει αύριο την Έμιλυ Πάντου, που μετά από ένα συναρπαστικό ματς επικράτησε της Δανής Ella Moller Wilstrup, με 6-7 (10), 6-2, 6-4.

Σπουδαίο ματς έδωσε και η Ελένη Χατζηαβραάμ, Νο.2 στο ταμπλό, που κέρδισε σε μια τεράστια μάχη τη Δανή Clara Moller Wilstrup με 7-6 (3), 5-7, 7-6 (6). Στα προημιτελικά η Χατζηαβραάμ θα αντιμετωπίσει τη Νεφέλη Φασουλά, που κέρδισε την Πολωνή Zofia Anna Janusz με 6-4, 6-2.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, Νο.4 στο ταμπλό, η οποία επικράτησε της Βουλγάρας Antonia Staneva με 6-2, 6-1. Η Παρασκευοπούλου θα αναμετρηθεί αύριο με τη Σκοπιανή Sara Mitevska, No.5 στο ταμπλό, που κέρδισε τη Χαρά Ζήνα με 6-1, 6-3.

Στα αγόρια, οι 6 από τους 8 των προημιτελικών είναι Έλληνες. Ο Απόστολος Τζίμκας, ο οποίος χθες έβγαλε εκτός το Νο.1 του ταμπλό, Ziya Ayberk Aydin (6-3, 6-4), απέκλεισε σήμερα και τον Vincent Svedstam από τη Σουηδία, με 6-3, 6-2. Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Ραφαήλ Γακόπουλο, Νο.5 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Βούλγαρο Viktor Atanasov με 6-1, 6-2.

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, Νο.2 στο ταμπλό, συνέτριψε τον Σκοπιανό Aleksandar Grujic με 6-1, 6-0 και θα παίξει αύριο με τον Αλέξανδρο Αυγέρη, Νο.10 στο ταμπλό, που έβγαλε εκτός το Νο.7 του ταμπλό, Martin Bonev, με 1-6, 6-4, 6-1.

Ο Παναγιώτης Γραμματικάκης, Νο.3 στο ταμπλό, επικράτησε του Θησέα Σιδεράκου με 6-1, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Βούλγαρο Boris Nachev, No.6 στο ταμπλό.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Σταύρος Ιωαννάτος, που κέρδισε τον Βούλγαρο Samuil Peshev, No.4 στο ταμπλό, με 2-6, 6-3, 6-4. Ο Σταύρος θα παίξει αύριο με τον Τούρκο Leo Ozan Sheehan, που κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό ματς τον Λεωνίδα Χαϊδεμένο με 5-7, 7-6 (1), 6-2.

Στο διπλό των αγοριών, οι Γραμματικάκης και Μιχαλακόπουλος κέρδισαν τους Alexander Groet και Matej Popov με 6-3, 6-1 και πέρασαν στα ημιτελικά. Εκεί θα συναντήσουν τους Αυγέρη και Τζίμκα, που με τη σειρά τους κέρδισαν τους Martin Bonev και Dimitar Konakchiev με 6-2, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν οι Γακόπουλος και Σιδεράκος, που κέρδισαν τους Κωνσταντίνο Καλπαξίδη και Σιδέρη Αλέξανδρο Σαραμανίδη με 6-2, 6-4. Αύριο, Γακόπουλος και Σιδεράκος θα παίξουν με τους Atanasov και Christopher Ferretti.

Στο διπλό των κοριτσιών, Παναγιωτίδου και Παρασκευοπούλου μπήκαν άνευ αγώνα (με walkover εις βάρος των Delia Maria Dumitru και Irina Zaicenco) στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουσταμπασίδου και την Πολωνή Janusz. Οι δυο τελευταίες κέρδισαν τις Ευθαλία Ανδριανού και Αναστασία Μπαμπαρούτση με 6-1, 6-1.

Στον άλλον ημιτελικό θα βρεθούν οι Χατζηαβραάμ και Πάντου, οι οποίες απέκλεισαν τις Ζωή Κεφαλά και Ζήνα με 6-4, 6-4. Αύριο, Χατζηαβραάμ και Πάντου θα αναμετρηθούν με τις Mitevska και Nuneva, που έβγαλαν εκτός τις Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου και Χριστίνα Τζεβελέκου.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots