WTA
Σταμάτησε το σερί της Collins η Sabalenka (vids)

 
Σταμάτησε το σερί της Collins η Sabalenka (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 1:34

H Aryna Sabalenka επέστρεψε από σετ πίσω και σταμάτησε το σερί 15 νικών της Danielle Collins, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά της Μαδρίτης. Νωρίτερα στα προημιτελικά μπήκε και η Elena Rybakina, ενώ εκτός έμεινε η Coco Gauff.

Η Sabalenka χρειάστηκε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στη Μαδρίτη να παίξει 3 σετ, ωστόσο για 3ο συνεχόμενο βρήκε και το δρόμο για τη νίκη, παραμένοντας σε τροχιά υπεράσπισης στο Mutua Madrid Open.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open, No.2 στο ταμπλό και στον κόσμο, έμεινε και για 1η φορά πίσω με σετ σήμερα, αλλά δεν πτοήθηκε και κέρδισε την Collins με 4-6, 6-4, 6-3.

Ήταν η 1η ήττα για την Αμερικανίδα παίκτρια μετά από 15 διαδοχικές νίκες, καθώς είχε κατακτήσει το Miami Open και το Charleston Open στα τελευταία της τουρνουά.

Η Sabalenka κατάφερε μάλιστα να βγει από μια πολύ δύσκολη θέση στο 2ο σετ, όταν αντιμετώπισε 2 break points στο 4-6, 3-4. Απέτρεψε το 3-5, ισοφάρισε σε 4-4 και στο αμέσως επόμενο game έκανε το break, που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτηση του 2ου σετ.

Στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της, διατηρώντας το προβάδισμα έως και το τέλος του, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 9o game, λίγο μετά τις 00:30 στη Μαδρίτη, σε ακόμα ένα ματς που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα.

Στα προημιτελικά, την Τετάρτη, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη 17χρονη Mirra Andreeva, που κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά και απέκλεισε την Jasmine Paolini με 7-6 (2), 6-4.

Στα προημιτελικά πέρασε και η Elena Rybakina, που κέρδισε τη 18χρονη Sara Bejlek με 6-1, 6-3. Η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την Yulia Putintseva, που πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση εις βάρος της Daria Kasatkina, με 3-6, 6-2, 6-2.

Τέλος, εκτός προημιτελικών έμεινε η Coco Gauff, Νο.3 στο ταμπλό, η οποία έχασε το αμερικάνικο ντέρμπι με την Madison Keys, με 7-6 (4), 4-6, 6-4. Η Keys μετά και τη μεγάλη νίκη της θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur για μια θέση στην 4άδα. 

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots