Πρωταθλητής στο διπλό, φιναλίστ στο μονό ο Τσοκανής

 
Πρωταθλητής στο διπλό, φιναλίστ στο μονό ο Τσοκανής
tn team Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 12:52

Μια εκπληκτική εβδομάδα ολοκληρώθηκε για τον Θεόφιλο Τσοκανή στην Κύπρο, με τον Έλληνα αθλητή να κατακτά τον τίτλο στο διπλό και να παίρνει τη 2η θέση στο μονό, στο διεθνές τουρνουά στα 12άρια της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας.

Ο Τσοκανής ολοκλήρωσε σήμερα την παρουσία του στο τουρνουά της Herodotou Tennis Acadmemy, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό του μονού από τον Γάλλο Timo Monier Vinard με 6-1, 6-1.

Είχε εξαιρετική παρουσία όλη την εβδομάδα στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe και σημείωσε 5 νίκες για να βρεθεί στον τελικό.

Στη φάση των ομίλων κέρδισε εύκολα τον Davit Tevzadze με 6-0, 6-1 και τον Raphael Christian Rahnev με 6-1, 6-0, ενώ στον αγώνα που έκρινε την πρόκριση, επικράτησε του Γιάννη Λεοντή με 1-6, 6-4, 10-7.

Μπήκε στα νοκ άουτ και εκεί σημείωσε άλλες δυο νίκες, αποκλείοντας στα προημιτελικά τον Aleksei Drogin με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά τον Andrei Horoba-George με 6-1, 6-2.

Στο διπλό, ο αθλητής του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου, Νο.2 στην Ελλάδα στα 12άρια, συνεργάστηκε με τον Αναστάση Μωσαϊκό από την Κύπρο, φτάνοντας έως τον τίτλο.

Οι δυο αθλητές κέρδισαν στο πρώτο τους παιχνίδι τους Drogin και Rahnev με 6-2, 6-0, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν για τα ημιτελικά τους Αλέξανδρο Χριστοδούλου και Λεοντή με 6-1, 7-6 (4). Στον τελικό, που έγινε χθες, κέρδισαν τους Δημήτρη Χριστοφή και Νίκο Μουντή με 6-3, 6-1.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe για τον Θεόφιλο, που την ίδια εβδομάδα έπαιξε και για 1η φορά σε τελικό μονού σε διοργάνωση της Tennis Europe.

Να σημειωθεί πως φιναλίστ στο μονό του τουρνουά της Herodotou Tennis Academy ήταν και η Ιωάννα Τσεπετονίδου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots