WTA
Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία για τη Σάκκαρη

 
Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία για τη Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 6:51

Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει την κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, διεκδικώντας τον 2ο και σίγουρα πολυτιμότερο Masters τίτλο της!

Ο τελικός των γυναικών θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (17/03) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports6HD.

Θα είναι ένας επαναληπτικός του τελικού του 2022 του Indian Wells, αφού και τότε είχαν αναμετρηθεί η Iga Swiatek με τη Μαρία Σάκκαρη, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη και να κατακτά τον τίτλο.

Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνάντηση σε επίσημο αγώνα στο tour, με τη Σάκκαρη να διατηρεί το προβάδισμα στα μεταξύ τους παιχνίδια με 3-2 νίκες.

Η Swiatek είναι σταθερά η καλύτερη παίκτρια του κόσμου τα τελευταία 2 χρόνια και μόνο η Aryna Sabalenka έχει καταφέρει να την αμφισβητήσει, όχι όμως και να την ρίξει για αρκετό καιρό από το Νο.1.

Οι τελικοί μάλιστα είναι το ατού της 22χρονης Πολωνής, που έχει κερδίσει τους 18 από τους 22 που έχει παίξει (18-4) και στα 1000άρια έχει 7 νίκες σε 9 τελικούς (7-2).

Αντίθετα η Σάκκαρη δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τελικούς, έχοντας 2 τρόπαια σε 9 προσπάθειες (2-7). Αυτό πάντως δεν την εμπόδισε στον προηγούμενο τελικό που έπαιξε, που ήταν και αυτός σε 1000άρι, στη Γουαδαλαχάρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου επιβλήθηκε της Caroline Dolehide με 2-0 σετ.

Πάει για τον 2ο τίτλο της σε 1000άρι η Σάκκαρη, που θα είναι δίχως αμφιβολία και ο πολυτιμότερος. Η πορεία της στη Γουαδαλαχάρα πέρσι ήταν εντυπωσιακή και δεν έχασε ούτε ένα σετ, στο Indian Wells ωστόσο δεν απουσίασε ούτε μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου και η Σάκκαρη ήδη χρειάστηκε να πετάξει έξω το Νο.3 του κόσμου, Coco Gauff, και θα χρειαστεί να κερδίσει και το Νο.1 για να τα καταφέρει.

Αν φτάσει στον θρίαμβο, εκτός από τον 2ο τίτλο της σε 1000άρι η Σάκκαρη θα ανεβεί και στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 3 θέσεις. Διαφορετικά θα παραμείνει στο Νο.9.

Όποιο πάντως και αν είναι το αποτέλεσμα, το σημαντικό είναι πως η Ελληνίδα παίκτρια επέστρεψε εκεί που ανήκει, στην ελίτ, ξεφεύγοντας πολύ γρήγορα από τη μικρή κρίση που είχε δημιουργηθεί και που την οδήγησε και στο να χωρίσει τους δρόμους της με τον Tom Hill και να αλλάξει σελίδα στην καριέρα της. Θυμίζουμε πως αυτό είναι μόλις το πρώτο τουρνουά στο οποίο είναι μαζί με τον David Witt, με τον οποίο δουλεύει μόλις 2 εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots