WTA
Με Cirstea η Σάκκαρη στο Άμπου Ντάμπι

 
Με Cirstea η Σάκκαρη στο Άμπου Ντάμπι
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 - 14:01

Τη Sorana Cirstea θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Άμπου Ντάμπι, την Τετάρτη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα κάνει την πρεμιέρα της στο Abu Dhabi Open από τον 2ο γύρο και θα αντιμετωπίσει τη Sorana Cirstea.

Η Ρουμάνα κέρδισε την Caroline Garcia μετά από μεγάλη μάχη με 6-7 (4), 6-4, 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Η Cirstea απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 στο 1ο σετ, καθώς και 2 set points στο σερβίς της Garcia στο 5-6, με τη Γαλλίδα να μένει στο σετ, να το στέλνει στο tie-break και να το κατακτά εκεί με 7-4.

Πολύ κλειστό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο η Cirstea κατάφερε να κάνει το μοναδικό break στο 9ο game και να προηγηθεί με 5-4. Στο επόμενο game η 33χρονη Ρουμάνα χρειάστηκε να σβήσει 6 break points (!), για να υπερασπιστεί το σερβίς της μετά από ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια game και να κλείσει το σετ στο 2ο set point της.

Μετά απ' αυτό η Cirstea έκανε ξανά break με το καλημέρα στο 3ο σετ, προηγήθηκε με 2-0 και έκτοτε δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς, ολοκληρώνοντας το σετ χωρίς να απειληθεί με break point.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη, που θα δώσει τον πρώτο της αγώνα μετά την Αυστραλία απέναντι στην Cirstea, που βρίσκεται στο Νο.26 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν Σάκκαρη και Cirstea, με την Ρουμάνα να έχει κερδίσει 2 φορές την Ελληνίδα και να προηγείται με 2-1 στις νίκες. Ωστόσο και οι δυο νίκες της ήταν πάνω από μια πενταετία πριν, το 2017 και το 2018. Στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, που ήταν τον Αύγουστο του 2023 στο Σινσινάτι, η Σάκκαρη είχε πάρει τη νίκη - καθόλου εύκολα ωστόσο - με 2-6, 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots