Vondrousova: "Όλους τους εξέπληξε η ηρεμία μου"

 
Marketa Vondrousva
Marketa Vondrousva © AELTC
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 21:30

Η Marketa Vondrousova ήταν πολύ ήρεμη σε όλη τη διάρκεια του τελικού κι αυτό την έκανε να ξεχωρίσει έναντι της πολύ αγχωμένης Ons Jabeur, για να κερδίσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Σ' αυτό στάθηκε και μετά τον αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου, η 24χρονη Τσέχα τενίστρια, που είπε ότι όλοι με όσους μίλησε, ακόμα και ο προπονητής της, έμειναν έκπληκτοι με το πόσο ήρεμη μπόρεσε να είναι σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα.

"Μπόρεσα να ελέγξω το άγχος και να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ήμουν πολύ ήρεμη σε όλο το παιχνίδι, νομίζω πως στα ημιτελικά είχα περισσότερη νευρικότητα απ' ότι στον τελικό. Όλοι έμειναν έκπληκτοι με το πόσο ήρεμη ήμουν. Ο προπονητής μου δεν το πίστευε. Αυτό ήταν το κλειδί αυτού του τίτλου, ακόμα και όταν ήμουν πίσω με 0-2, συνέχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και παρέμεινα ήρεμη."

Για το πως θα περιέγραφε αυτή την εμπειρία, η Vondrousova είπε: "Θα έλεγα σίγουρα ότι είναι κάτι τρελό. Όπως έχω ξαναπεί, δεν έπαιζα καλά στο χορτάρι. Όταν ήρθαμε εδώ, ο στόχος μου ήταν να παίξω χωρίς άγχος και να κερδίσω λίγα παιχνίδια. Και συνέβη αυτό! Είναι απίστευτο. Δε νομίζω πως αν μου το έλεγε κανείς πριν το τουρνουά θα τον πίστευα. Ήμουν unseeded, οπότε ήταν ένα τρελό ταξίδι. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω."

Αυτός ήταν ο 2ος τελικός σε Grand Slam για τη Vondrousova, που είχε χάσει τον 1ο στο Roland Garros το 2019 από την Ashleigh Barty με 6-1, 6-3.

"Τότε ήμουν 19 χρονών. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν πολύ αγχωτικό γιατί ήθελα να τα πάω καλά. Ήταν μεγάλη είδηση στην Τσεχία, όλοι μιλούσαν γι' αυτό. Και εκείνη (η Barty) με διέλυσε. Ήταν πολύ γρήγορο ματς και δεν το χάρηκα καν. Είχα στεναχωρηθεί πολύ μετά τον αγώνα, αλλά είχα πει στον εαυτό μου ότι αν έπαιζα ξανά σε τελικό, θα έπρεπε να απολαύσω την κάθε στιγμή. Ακόμα και αν χάσω, πρέπει απλώς να το απολαύσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots