Νέα Βασίλισσα στο Wimbledon η Vondrousova! (vids)

 
Νέα Βασίλισσα στο Wimbledon η Vondrousova! (vids)
© AELTC
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 17:30

H Marketa Vondrousova επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Ons Jabeur στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε τον 1ο Gand Slam τίτλο της - μόλις 2ο συνολικά στην καριέρα της, ενώ θα μπει για 1η φορά και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Marketa Vondrousova ολοκλήρωσε το απόλυτο τενιστικό όνειρο, κατακτώντας τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Wimbledon!

Σε έναν τελικό στον οποίο η 24χρονη Τσέχα παρουσιάστηκε πιο χαλαρή, με λιγότερο άγχος και κατάφερε να αποφύγει τα περιττά λάθη - σε αντίθεση με την αντίπαλή της - επιβλήθηκε της Ons Jabeur με 6-4, 6-4 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του SW19!

Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι υπομονής και η συγκρατημένη επιθετικότητα της Vondrousova ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά, με την Τσέχα να ολοκληρώνει το ματς με 10 winners και 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Jabeur είχε 25 winners, αλλά έφτασε τα 31 αβίαστα λάθη!

Ήθελε να παίρνει τις πρωτοβουλίες στα ράλι η Jabeur, η οποία έκανε μεγάλα παιχνίδια για να φτάσει μέχρι εδώ, αποκλείοντας τις Elena Rybakina και Aryna Sabalenka.Σήμερα ωστόσο φάνηκε να καταβάλλεται από την πίεση και τις απαιτήσεις του αγώνα, έκανε πιο εύκολα το λάθος σε σχέση με αυτές τις δυο αναμετρήσεις, με το γεγονός ότι μπήκε στον αγώνα ως φαβορί, να είναι μοιραίος τελικά παράγοντας για την 28χρονη Τυνήσια.

Η Vondrousova επέστρεψε από το 0-2 και το 2-4 στο 1ο σετ, για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να το κερδίσει, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με break στο 1-0, αλλά αργότερα έμεινε πίσω με 1-3.

Για μια ακόμα φορά δεν την πτόησε αυτό και κατόρθωσε να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games του τελικού και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε μόλις 80 λεπτα αγώνα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μόνο 2 φορές έχει μπει στα προημιτελικά Grand Slam διοργανώσεων η Vondrousova, η οποία ήταν φιναλίστ την 1η, στο Roland Garros το 2019, και νικήτρια τη 2η, σήμερα στο Wimbledon. Ειδικά στο χορτάρι και το Wimbledon, η προηγούμενη καλύτερη πορεία της ήταν ο 2ος γύρος!

Συνολικά κατέκτησε μόλις τον 2ο τίτλο της καριέρας της, μετά το 250άρι του Biel στην Ελβετία το 2017 (2-4 σε τελικούς).

Φυσικά αυτή είναι με διαφορά η σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της και μεθαύριο θα αποτυπωθεί με μια εντυπωσιακή άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από το Νο.42 θα "αναρριχηθεί" στο Νο.10, μπαίνοντας για 1η φορά στο Top 10 της WTA.

Η Jabeur από τη μεριά της θα παραμείνει στους 4 τίτλους καριέρας (4-8 σε τελικούς) και χωρίς Grand Slam τίτλο, χάνοντας για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Wimbledon και για 3η σε έναν Grand Slam τελικό, στους 12 τελευταίους μήνες!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots