WTA
H Rybakina "χάλασε" το σερί της Swiatek στην Στουτγκάρδη (vids)

 
H Rybakina "χάλασε" το σερί της Swiatek στην Στουτγκάρδη (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 21:21

H Elena Rybakina πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί της Iga Swiatek και χάλασε το νικηφόρο σερί της Πολωνής στην Στουτγκάρδη. Στον τελικό προκρίθηκε και η Marta Kostyuk.

Την 1η της ήττα μετά από 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις υπέστη η Swiatek στην Στουτγκάρδη, με την Rybakina να κάνει ένα πολύ καλό ματς και να κερδίζει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3, 4-6, 6-3.

Ήταν μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 49 λεπτών, με τη Swiatek να σβήνει 7 break points στα πρώτα 2 service games της στο 3ο σετ και να προηγείται με 2-1. Τελικά το break έγινε από τη Rybakina, που προηγήθηκε με 3-2 και έκτοτε έμεινε μπροστά, σβήνοντας και τα 2 break points που αντιμετώπισε. Με νέο break "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη η Καζάκα, που θα είναι στον αυριανό τελικό του Porsche Tennis Grand Prix.

Θα είναι ο 19ος τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της (7-11 σε τελικούς). Στο χώμα θα είναι ο 4ος τελικός και θα αναζητήσει τον 3ο τίτλο της (2-1), ενώ στο 2024 θα είναι ήδη ο 5ος τελικός της (2-2).

Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Marta Kostyuk, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τη Marketa Vondrousova με 7-6 (2), 6-2.

Μόλις για 3η φορά στην καριέρα της θα παίξει σε τελικό η Kostyuk, η οποία κέρδισε τον 1ο τελικό της πέρσι στο 250άρι του Ώστιν, ενώ έχασε τον 2ο φέτος στο 500άρι του Σαν Ντιέγκο.

O τελικός του Porsche Tennis Grand Prix θα γίνει την Κυριακή, στις 14:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots