Alcaraz: "Αν θέλω να είμαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσω τον Djokovic"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 14:45

Ο Carlos Alcaraz μίλησε για τον πολυαναμενόμενο τελικό του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, λέγοντας πως τον συναρπάζει η ιδέα ότι για να κερδίσει τον τίτλο πρέπει να περάσει από τον κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, αλλά και ότι θα πρέπει να μπει πιο χαλαρός στο ματς, για να μην του συμβεί αυτό που του είχε συμβεί στο Roland Garros.

"Το ότι παίζω εναντίον ενός θρύλου, όπως είναι ο Novak, μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Πάντα λέω πως αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, τότε πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Και ο Novak αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος", είπε ο Alcaraz στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Daniil Medvedev.

"Θα ήταν φοβερό αν κερδίσω αυτόν τον τελικό, θα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές τη ζωής μου. Ονειρεύομαι να κερδίζω εδώ από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις, οπότε θα είναι μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Για τον Novak θα είναι μια ακόμα μέρα στη δουλειά, αλλά για μένα θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου", πρόσθεσε ο 20χρονος Ισπανός.

Ο Alcaraz είναι τον τελευταίο χρόνο με διαφορά ο δεύτερος πιο συνεπής παίκτης στα Slams μετά τον Djokovic, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Σέρβος. Ωστόσο, γνώρισε τη μοναδική του ήττα σε Slam από τον Novak πριν μερικές εβδομάδες στο Roland Garros, σε ένα ματς που μπήκε με πολλή νευρικότητα, έβαλε πολύ περισσότερη ένταση απ' όση έπρεπε στο σώμα του και τελικά κατέληξε να αντιμετωπίζει κράμπες για δυο ολόκληρα σετ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί χωρίς να προβάλλει αντίσταση σε αυτά.

"Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Novak να παίζει. Είναι απίστευτος παίκτης, δεν έχει αδυναμίες. Είναι ένα θηρίο σωματικά και πνευματικά και έχει έναν συνδυασμό όλων όσων θαυμάζω σε έναν τενίστα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω τακτικά το παιχνίδι, πρέπει να το σκεφτώ και να το συζητήσω με την ομάδα μου. Θα προσπαθήσω να μπω στο ματς πιο χαλαρός απ' ότι ήμουν στο Roland Garros. Εκεί δεν απόλαυσα καθόλου το 1ο σετ και ξέρω πως πρέπει να το κάνω διαφορετικά. Πιστεύω πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή."

Κλείνοντας, ο Ισπανός αποκάλυψε πως συνεργάζεται με μια ψυχολόγο: "Με έχει βοηθήσει πολύ από τις αρχές του 2020 και θα μιλήσω μαζί της για να προετοιμαστώ γι' αυτό τον αγώνα όσο καλύτερα γίνεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots