Στον τελικό και στη μάχη του Νο.1 ο Alcaraz (vid)

 
Στον τελικό και στη μάχη του Νο.1 ο Alcaraz (vid)
© AELTC
tn team Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 20:43

O Carlos Alcaraz "σκόρπισε" με 3-0 σετ τον Daniil Medvedev και θα είναι "παρών" στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα προσπαθήσει να ρίξει από τον θρόνο του Wimbledon τον Novak Djokovic και να διατηρήσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάχη για έναν Grand Slam τίτλο, αλλά και για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης θα αποτελέσει ο μεγάλος τελικός του Wimbledon την Κυριακή, μεταξύ του Novak Djokovic και του Carlos Alcaraz.

O Alcaraz πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, μετά και από μια εντυπωσιακή νίκη επί του Medvedev με 6-3, 6-3, 6-3, σε λιγότερο από 2 ώρες αγώνα!

Με 26 winners και 17 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον ημιτελικό ο Alcaraz, ο οποίος στα 20 του χρόνια προκρίθηκε στον 2ο τελικό του σε ένα Grand Slam, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του US Open το 2022.

Στο 1ο σετ ο Alcaraz δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και έκανε το break της διαφοράς στο 8ο game (5-3). Στο 2ο σετ αντιμετώπισε πρώτος break point, στο 0-1, 30-40, το έσβησε όμως και στο αμέσως επόμενο game έκανε νέο break. Με break έκλεισε και το σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Στη συνέχεια ο Ισπανός έκανε και 2ο break στη σειρά - 4ο στο ματς - για να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο σετ! Ο Medvedev του έκανε για λίγο δύσκολη τη ζωή στη συνέχεια, μειώνοντας σε 3-2 και αργότερα σε 4-3, ο Alcaraz όμως δεν πτοήθηκε απ' αυτά τα προβλήματα που προέκυψαν στο σερβίς του (δέχτηκε 2 συνεχόμενα break), έκανε  κι εκείνος back-to-back breaks στο σερβίς του Medvedev και τελικά σέρβιρε επιτυχώς για το ματς στο 5-3, κλείνοντας κι αυτό το σετ στα 9 games, σε μόλις 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη στο γρασίδι για τον Alcaraz, που θυμίζουμε πως πήγε στο Wimbledon ως πρωταθλητής του Queen's. Μόλις 17 παιχνίδια έχει δώσει στην καριέρα του σ' αυτή την επιφάνεια ο Ισπανός και έχει κερδίσει τα 15 απ' αυτά (15-2)!

Τώρα θα αντιμετωπίσει τον αήττητο φέτος σε Grand Slam διοργανώσεις, αλλά και γενικά αήττητο στο Wimbledon από το 2017, Novak Djokovic, από τον οποίο είχε ηττηθεί στη μοναδική δική του ήττα σε Slam στους τελευταίους 12 μήνες, στα ημιτελικά του Roland Garros.

Την ώρα που ο Alcaraz θα πάει για τον 1ο τίτλο του στο Wimbledon και 2ο σε Grand Slam, o Djokovic θα πηγαίνει για τον 8ο στο Wimbledon και τον 24ο σε Slam, ενώ ο νικητής του τελικού θα είναι και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots