ATP
"Απέδρασε" νικητής ο Alcaraz! (vids)

 
"Απέδρασε" νικητής ο Alcaraz! (vids)
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 20:10

Ο Jan-Lennard Struff έβαλε πολύ δύσκολα στον Carlos Alcaraz, που κατάφερε τελικά να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη στο tie-break του 3ου σετ και να παραμείνει "ζωντανός" στη διεκδίκηση του 3ου διαδοχικού τίτλου στη Μαδρίτη.

Την 14η διαδοχική νίκη του στο Caja Magica πανηγύρισε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επικράτησε πολύ δύσκολα του Jan-Lennard Struff με 6-3, 6-7 (5), 7-6 (4) και παρέμεινε στον "θρόνο" του, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Παρότι προηγήθηκε με 6-3, 2-0, o Alcaraz χρειάστηκε μια πολύ δύσκολη μάχη και 2,5 ώρες στο Manolo Santana, μέχρι να "λυγίσει" τον εκπληκτικό Struff, που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, ο Alcaraz άνοιξε την αναμέτρηση κάνοντας πιθανότατα το καλύτερό του σετ μέχρι τώρα στο τουρνουά. Έπαιξε πολύ καλό τένις ο Ισπανός, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game, για να το κατακτήσει με 6-3. 

Στη συνέχεια άνοιξε το 2ο σετ με ένα break o Ισπανός, που προηγήθηκε με 2-0. Παρόλα αυτά το παιχνίδι θα είχε πάρα πολύ δρόμο ακόμα, με τον Struff να παλεύει αξιότιμα και να γίνεται πάρα πολύ απειλητικός, ακόμα και για τη νίκη.

Πρώτα ο Γερμανός χρειάστηκε να καλύψει τη διαφορά του break και το έκανε, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια δεν κινδύνεψε με άλλο break point για το υπόλοιπο του σετ και ολοκλήρωσε την ανατροπή του στο tie-break, όπου από το 1-3 κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και δημιούργησε τριπλό set point στο 6-3, αξιοποιώντας την 3η του ευκαιρία με έναν άσο.

Και στο 3ο σετ πάλεψε με νύχια και με δόντια ο περσινός φιναλίστ, καταφέρνοντας να φτάσει κοντά σε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή. Συγκεκριμένα ο Alcaraz είχε προηγηθεί με 4-1 και με 5-2, αλλά έχασε τριπλό match point και 4 match points συνολικά στο 5-3, 40-0, με αποτέλεσμα να δεχτεί νέο break και το σετ να πάει στο 5-5!

Λίγο έλειψε να μείνει πίσω και με break σε πολύ κρίσιμο σημείο ο Ισπανός, που έσωσε ένα break point στο 5-5, 30-40 και κράτησε το σερβίς του για το 6-5. Και στο tie-break παραλίγο να "αυτοκτονήσει" ο Alcaraz, που προηγήθηκε με διπλό mini-break στο 3-0 και λίγο αργότερα βρέθηκε πίσω με 3-4! Τελικά, πήρε τους 4 επόμενους πόντους και επικράτησε με 7-4, για να ολοκληρώσει το θρίλερ αυτό σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, o πρωταθλητής των 2 τελευταίων χρόνων θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που νωρίτερα πήρε μια πολύ πιο γρήγορη πρόκριση επί του Tallon Griekspoor.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots