Djokovic: "Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή"

 
Djokovic: "Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή"
© AELTC
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 14:22

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Carlos Alcaraz o Novak Djokovic, που είπε ότι αυτή τη στιγμή θα είναι δίχως αμφιβολία η δυσκολότερη πρόκληση που θα μπορούσε να έχει, λέγοντας πως περιμένει τον καλύτερο δυνατό τελικό.

"Αυτός ήταν ο τελικός που περίμεναν όλοι, πριν ακόμα ξεκινήσει το τουρνουά, και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα. Ο Carlos είναι ένας πολύ νέος παίκτης, απίστευτα συνεπής, ακόμα και στο χορτάρι, που πιστεύω πως δεν το περίμεναν πολλοί αυτό, γιατί δίνει την εντύπωση πως το παιχνίδι του ταιριάζει καλύτερα στο χώμα και σε αργές επιφάνειες. Αλλά γνωρίζει πως να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται", είπε ο Djokovic στις δηλώσεις που έκανε χθες στους δημοσιογράφους, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Jannik Sinner για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Και συνέχισε τα εγκωμιαστικά σχόλια προς τον αντίπαλό του στον τελικό: "Η συνέπειά του και η ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση είναι τα δυνατότερα σημεία της καριέρας του και το να το βλέπω αυτό σε κάποιον που είναι μόλις 20 ετών, είναι απίστευτο.

Είναι απίστευτος παίκτης και την ίδια στιγμή είναι ένα εξαιρετικό παιδί εκτός τερέν. Έχει υποδειγματική συμπεριφορά, σέβεται πολύ την ιστορία του αθλήματος, η οικογένεια και η ομάδα του είναι όλοι τους πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό. Είδα μερικούς αγώνες του στο Queen's και με εξέπληξε το πόσο καλά προσαρμόστηκε στο χορτάρι. Έχω την αίσθηση πως θα έχουμε τον καλύτερο δυνατό τελικό. Είμαστε και οι δυο σε καλή κατάσταση και διψασμένοι για δόξα."

Ο Djokovic θα βρεθεί στον τελικό του Wimbledon για 9η φορά στην καριέρα του. Μόνο μια φορά έχει χάσει στον τελικό, από τον Andy Murray το μακρινό 2013, όταν είχε και την τελευταία του ήττα στο Centre Court! Διεκδικεί τον 8ο τίτλο του στο τουρνουά και τον 24ο σε Grand Slam διοργάνωση.

"Θέλω να κερδίσω αυτόν τον τίτλο και γνωρίζω πως θα είναι μια πρόκληση, η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να έχω αυτή τη στιγμή, σε σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ο Carlos είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στο tour και μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο,ενώ γνωρίζω και πως θα έχει μεγάλο κίνητρο. Θεωρώ όμως πως είμαι ένας πολύ ολοκληρωμένος τενίστας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots