35 Grand Slam τελικοί για τον αδιανόητο Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC / Chloe Knott
tn team Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 18:25

O Novak Djokovic πέρασε τον Jannik Sinner χωρίς να χάσει σετ και προκρίθηκε στον 35ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωσης, κρατώντας ζωντανούς τους μεγάλους στόχους του 8ου τίτλου στο Wimbledon, του 24ου major και του calendar-Year Grand Slam!

Ο Djokovic "εξουδετέρωσε" τον Sinner με 6-3, 6-4, 7-6 (4) και πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για έναν ακόμα τελικό σε Grand Slam.

Ο φοβερός και τρομερός Nole έχει πλέον 35 προκρίσεις σε τελικούς Grand Slam διοργανώσεων, μεγαλώνοντας κι άλλο το δικό του ρεκόρ, με το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ να είναι οι 31 τελικοί του Roger Federer.

Να σημειωθεί πως αν συμπεριλάβουμε και το γυναικείο τένις, ο Novak μόλις ξεπέρασε το κορυφαίο ρεκόρ, της Chris Evert με 34 τελικούς.

Στο Wimbledon θα είναι ο 9ος τελικός του, έχοντας κερδίσει τους 7 προηγούμενους (7-1) και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του και την ισοφάριση του ρεκόρ του πολυνίκη του θεσμού, Federer.

Επιπλέον, διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του στο Wimbledon, όπου αγνοεί την ήττα από το 2017 - στο Centre Court αγνοεί την ήττα από το πολύ μακρινό 2013, όταν έχασε τον τελικό από τον Andy Murray!

Ούτε μια φορά δεν έχασε το σερβίς του στον σημερινό ημιτελικό ο Djokovic, που παρέμεινε πολύ συγκεντρωμένος και πολύ σοβαρός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στο 1ο σετ έσβησε break points από το 1ο game και στο αμέσως επόμενο έκανε εκείνος break, για να "ξεφύγει" με 3-0 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-3.

Και στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς για τον 36χρονο Σέρβο, που προηγήθηκε με 2-1 και έσβησε άλλο ένα break point στο 4ο game, για να φτάσει στο 3-1. Έκτοτε δεν κινδύνεψε σε άλλο service game του ο Djokovic, που είχε ευκαιρίες και για το double break, αλλά τελικά έκλεισε το σετ στα 10 games.

Στο αποφασιστικό σετ ο Djokovic είχε νωρίς ευκαιρίες για να κάνει ακόμα ένα break, o νεαρός Ιταλός όμως επέστρεψε από το 1-1, 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 2-1.

Αργότερα, ο Sinner είχε τη μεγάλη ευκαιρία να παρατείνει αυτό το ματς, αλλά ο Djokovic έσωσε διπλό set point στο 4-5, 15-40 και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί ο Djokovic μοιάζει πραγματικά ανίκητος, κερδίζοντάς το και αυτό, με 7-4.

Aυτό ήταν το 15ο συνεχόμενο κερδισμένο tie-break σε Grand Slam για τον Djokovic, που μετράει πλέον 34 διαδοχικές νίκες στο All England Club, καθώς και 27 συνεχόμενες νίκες σε όλα τα Grand Slams!

Θυμίζουμε πως εκτός από το απίθανο ρεκόρ των 24 Slams, κάτι που μόνο η Margaret Court έχει καταφέρει σε άνδρες ή γυναίκες, σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος, ο Nole διεκδικεί και το calendar-Year Grand Slam, κάτι που έχει να συμβεί από το 1969 και τον θρυλικό Rod Laver στο ανδρικό τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots