Κύργιος για Djokovic: "Δεν με πειράζει που έχασα από τον καλύτερο όλων των εποχών"

 
Κύργιος για Djokovic: "Δεν με πειράζει που έχασα από τον καλύτερο όλων των εποχών"
© AELTC
tn team Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 - 14:03

Αναφερόμενος στην ήττα του στον περσινό τελικό του Wimbledon από τον Novak Djokovic, ο Νικ Κύργιος δεν δίστασε να αναγνωρίσει τον Σέρβο ως τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Παρότι είναι γνωστή η αδυναμία που έχει στον Roger Federer και τα όλα όσα έχει προσφέρει στο άθλημα, ο Κύργιος χαρακτήρισε αβίαστα κορυφαίο όλων των εποχών τον Djokovic, στην τελευταία του συνέντευξη.

"Ήταν απίστευτο. Δουλεύεις όλη σου τη ζωή για να κάνεις μια τέτοια πορεία σε ένα τουρνουά σαν κι αυτό. Είναι κάτι που θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή, πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Χρειαζόμουν μια νίκη ακόμα, αλλά δεν με στεναχωρεί που έχασα από τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών", είπε ο Κύργιος για την περσινή του πορεία στο Wimbledon.

Πέρσι ο Κύργιος είχε δώσει σημάδια για το τι είναι ικανός να κάνει, αυτή τη χρονιά όμως έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον τραυματισμό του στο γόνατο και από τον περασμένο Οκτώβριο έχει παίξει μόνο ένα αγώνα, τον οποίο έχασε από τον Κινέζο Yibing Wu, στην Στουτγκάρδη πριν από 3 εβδομάδες.

Σκοπεύει πάντως να αγωνιστεί στο αγαπημένο του τουρνουά και, τουλάχιστον στο πνευματικό κομμάτι, φαίνεται να είναι πανέτοιμος γι' αυτό.

"Θα με βοηθήσει το γεγονός πως έχω κάνει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα και πως γνωρίζω καλά το κεντρικό γήπεδο. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να πετύχω και νομίζω πως δεν νιώθω πίεση. Συνήθως όταν κερδίζεις έρχεται περισσότερη πίεση, αλλά με εμένα συνέβαινε πάντα το αντίθετο. Είναι σα να έχω ήδη αποδείξει στον εαυτό μου ότι μπορώ, οπότε τώρα απλώς θα το διασκεδάσω."

Ο Κύργιος θα κάνει την πρεμιέρα του στο Wimbledon τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας τον David Goffin στο Νο.1 Court, γύρω στις 16:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots