Εγκατέλειψε ο Dimitrov, που είχε τριπλό match point! (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Dimitrov, που είχε τριπλό match point! (vids)
tn team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 19:48

Ο Grigor Dimitrov κέρδιζε με 6-2, 6-4, 5-1, 40-0 τον Marcos Giron, ο τραυματισμός του στην πλάτη όμως επέστρεψε και δεν μπόρεσε ούτε να κλείσει, αλλά ούτε και να ολοκληρώσει αργότερα τον αγώνα!

Ο Dimitrov ήταν ένα χτύπημα μακριά από τον 2ο γύρο του Roland Garros στο 7ο game του 3ου σετ, όταν κανείς δεν περίμενε πως όχι μόνο αυτό δεν θα ήταν το τελευταίο game του παιχνιδιού, αλλά και πως στο τέλος ο Marcos Giron θα ήταν εκείνος που θα έπαιρνε την πρόκριση.

Ο 30χρονος Βούλγαρος τενίστας, Νο.16 στο ταμπλό, κυριαρχούσε απόλυτα στο court και η νίκη του έμοιαζε θέμα χρόνου, από τα μέσα του 3ου σετ όμως άρχισε να νιώθει τον τραυματισμό του στην πλάτη, που τον είχε εμποδίσει να προχωρήσει και στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς στην Αυστραλία.

Κι ενώ είχε φτάσει μια ανάσα μακριά από τη γραμμή τερματισμού, έχοντας τριπλό match point στο 5-1, 40-0 στο σερβίς του Giron, ο Αμερικανός κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και να κρατήσει το σερβίς του, για να εκμεταλλευτεί αργότερα τις ενοχλήσεις του αντιπάλου του.

Ένα εντελώς διαφορετικό ματς εκτυλίχθηκε τα επόμενα λεπτά, με τον Dimitrov να μην μπορεί να κερδίσει game ούτε στο δικό του σερβίς, ούτε στο σερβίς του αντιπάλου του. Παρόλα αυτά προσπάθησε να παλέψει μήπως και έκλεινε με κάποιο τρόπο αυτό το σετ και έπαιρνε την πρόκριση, που θα του εξασφάλιζε και 2 κενές μέρες στο πρόγραμμα.

Ο Giron όμως δεν του χάρισε κανένα game και κέρδισε 9 games στη σειρά, για να πάρει το 3ο σετ με 7-5 και να προηγηθεί με 3-0 στο 4ο σετ. Κάπου εκεί, ο Dimitrov συνειδητοποίησε πως όσο περισσότερο έμενε στο court τόσο χειρότερο θα ήταν για τον τραυματισμό του και πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει ξανά σε θέση ισχύος σ' αυτό το παιχνίδι. Ως εκ τούτου σήκωσε λευκή πετσέτα, στέλνοντας μια ώρα αρχύτερα τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο.  

O Giron θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Guido Pella, που κέρδισε τον Daniel Elahi Galan με 6-3, 7-6 (4), 7-5.

Εκτός 2ου γύρου νωρίτερα είχε μείνει και ο Dominic Thiem, ενώ άμεσα κινδύνεψε ο Kei Nishikori ο οποίος προηγήθηκε 2 φορές με σετ, αλλά έμεινε πίσω με 2-4 στο 5ο σετ, πριν τελικά καταφέρει να "σώσει" το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη απέναντι στον Alessandro Giannessi, με 6-4, 6-7 (4), 6-3, 4-6, 6-4.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκαν και οι Ισπανοί Roberto Bautista Agut και Pablo Carreno Busta, που επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά απέναντι στους Mario Vilella Martinez (6-4, 6-4, 6-2) και Norbert Gombos (6-3, 6-4, 6-3) χωρίς να απωλέσουν σετ. Ο πρώτος θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Henri Laaksonen, ενώ ο δεύτερος τον Enzo Couacaud.

Ο Fabio Fognini επιβλήθηκε του Gregoire Barrere με 6-4, 6-1, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Marton Fucsovics, που κέρδισε με τη σειρά του τον Gilles Simon με 6-4, 6-1, 7-6 (5). Τέλος, ο Miomir Kecmanovic έβγαλε εκτός το Νο.25 του ταμπλό, Daniel Evans, κερδίζοντάς τον με 1-6, 6-3, 6-3, 6-4, ενώ ο Karen Khachanov έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε του Jiri Vesely με 6-1, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots