O Andujar "πέταξε έξω" τον Thiem! (vid)

 
Pablo Andujar
Pablo Andujar © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 18:56

Μερικές μέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Roger Federer στη Γενεύη, ο 35χρονος Pablo Andujar κέρδισε και το Νο.4 του κόσμου και 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros, Dominic Thiem, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-2 σετ πίσω!  

Μετά από 4,5 ώρες ενός απίστευτου αγώνα στο Philippe Chatrier, o 35χρονος Pablo Andujar κατόρθωσε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 σετ και να επικρατήσει του Dominic Thiem με 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4 για να αποκλείσει από τον 1ο γύρο ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης!

Για 1η φορά στη ζωή του ηττήθηκε από τον 1ο γύρο του Roland Garros o Thiem, πρωταθλητής του US Open και 2 φορές φιναλίστ στο Παρίσι, ενώ για 1η φορά κέρδισε παίκτη από το Top 5 ο βετεράνος Ισπανός τενίστας, που μόλις 2 εβδομάδες πριν είχε κερδίσει και τον Federer στη Γενεύη.

Κόντρα σε κάθε πιθανότητα, ο Andujar κατάφερε να μείνει "ζωντανός" όταν ήταν πίσω με 2-0 σετ, ενώ έπρεπε να σβήσει και το πρώτο break point που υπήρξε στο 3ο σετ, στο οποίο ο Thiem έδειχνε ικανός να ολοκληρώσει τη νίκη του, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του.

Όσο περνούσε η ώρα ο Andujar έδειχνε όλο και δυνατότερος, παρά το γεγονός πως είναι 8 χρόνια μεγαλύτερος από τον Thiem. Ήρθε ένα πολύ κακό 8ο game από τον Αυστριακό, που ο Andujar εκμεταλλεύτηκε, έκανε break με love και αργότερα έσβησε ένα break point για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-3.

Ο Ισπανός συνέχισε να κερδίζει έδαφος στη συνέχεια, με τον Thiem να βγάζει μια αρκετά προβληματική εικόνα, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Ο Andujar προηγήθηκε με double break στο 4-1 του 4ου σετ και παρά το break του Thiem και τη μείωση σε 4-3, ο Ισπανός κράτησε τη διαφορά του ενός break και κέρδισε το σετ με 6-4, σβήνοντας και σ' αυτό το game που σέρβιρε για το σετ ένα break point.

Στο 5ο σετ ο Thiem είχε την τελευταία του ευκαιρία, καθώς ο Andujar έκανε break στο 1ο game και στη συνέχεια ο Αυστριακός πήρε ξανά το momentum για λίγα λεπτά, κέρδισε τα 2 επόμενα games και είχε break point για το 3-1. Ο Andujar δε "λύγισε", έμεινε όρθιος και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 2-2, ενώ στο αμέσως επόμενο game ανέκτησε και το πάνω χέρι, κάνοντας εκείνος το break για το 3-2 υπέρ του.

Δεν ανησύχησε στο υπόλοιπο του αγώνα ο Ισπανός, που με love service game έφτασε στο 4-2, στο 8ο game προηγήθηκε με 40-0 και το πήρε έστω και αν χρειάστηκε το 3ο του game point, ενώ στο 10ο game προηγήθηκε με 40-15 και ένα match point ήταν αρκετό για να "σφραγίσει" την τεράστια νίκη του, έπειτα από 4 ώρες και 28 λεπτά μάχης.

Ο Andujar, ο οποίος αγωνίζεται για 12η φορά στην καριέρα του στο Roland Garros και δεν έχει φτάσει ποτέ μακρύτερα από τον 3ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια έναν εκ των Radu Albot και Federico Delbonis.

O Thiem βρισκόταν και στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που μπορούσε να παίξει με τον Αυστριακό μόνο στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots