ATP
Ο Gasquet απέκλεισε τον Thiem στο Εστορίλ (vid)

 
Ο Gasquet απέκλεισε τον Thiem στο Εστορίλ (vid)
© Estoril Open
tn team Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 - 17:09

O Richard Gasquet σταμάτησε την πορεία του Dominic Thiem στο Εστορίλ, με τον Αυστριακό να αδυνατεί για μια ακόμα διοργάνωση να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Πρώτη νίκη στη χωμάτινη σεζόν για τον Hubert Hurkacz.

Ο Gasquet κέρδισε τον Thiem με 6-4, 7-6 (6) σε ένα κλειστό ματς και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Estoril Open στην Πορτογαλία.

Ο 37χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του τουρνουά από τον Lucas Pouille και μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό (μπαίνοντας μάλιστα με bye στον 2ο γύρο καθώς πήρε τη θέση του Νο.3 ταμπλό, Alejandro Davidovich Fokina), αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία του και έβγαλε νοκ άουτ τον Thiem, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Στο 1ο σετ έκανε από νωρίς το break, προηγήθηκε με 3-1 και δεν έχασε τον έλεγχο του σετ, αφού δεν κινδύνεψε με break point σε κανένα service game του. Στη συνέχεια άνοιξε με break το 2ο σετ, με τον Thiem όμως να βρίσκει απάντηση αυτή τη φορά και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Άλλο break δεν έγινε, με τον Gasquet να χάνει 2 ευκαιρίες στο 9ο game και τον Thiem να αντέχει, όμως στο tie-break ο Αυστριακός σπατάλησε διπλό set point στο 6-4 και με 4 συνεχόμενους πόντους ο Gasquet πήρε τελικά τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν Ισπανό, είτε τον Roberto Bautista Agut, είτε τον Pedro Martinez.

Στο μεταξύ, στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Hubert Hurkacz, που έφτασε στην 1η του νίκη στο χώμα για φέτος, επικρατώντας του qualifier Jan Choinski με 7-6 (5), 6-4. Ο Πολωνός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον 21χρονο Ισπανό qualifier Pablo Llamas Ruiz, που κέρδισε τον συμπατριώτη του, David Jorda Sanchis, με 7-6 (2), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots