ATP
Τραυματίστηκε ξανά στον καρπό του ο Thiem (vid)

 
Τραυματίστηκε ξανά στον καρπό του ο Thiem (vid)
© mia maria-knoll.com
tn team Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 17:16

O Dominic Thiem ανακοίνωσε πως ο λόγος της πρόσφατης απουσίας του από το τουρνουά της Νάπολης ήταν ένας νέος τραυματισμός στον καρπό, όπου είχε χτυπήσει και πριν από 3 χρόνια, διαψεύδοντας τις φήμες περί απόσυρσης από την ενεργό δράση.

"Βγήκαν πολλές φήμες τις τελευταίες μέρες, γι' αυτό θέλω να μοιραστώ την αλήθεια. Όπως ξέρετε ξεκίνησα να δουλεύω με τον πατέρα μου ξανά, μετά το Australian Open. Δυστυχώς λίγο πριν το Challenger της Ουγγαρίας, ο καρπός μου άρχισε να με ενοχλεί και πάλι. Υπήρξε μια μικρή μόλυνση και γι' αυτό απέσυρα τη συμμετοχή μου από το Challenger της Νάπολης. Τώρα έχω ρίξει λίγο τους ρυθμούς στις προπονήσεις και το πλάνο είναι να αγωνιστώ στο Εστορίλ", είπε ο 30χρονος Αυστριακός.

Αν και σκοπεύει να παίξει στο Εστορίλ, τα νέα της επιστροφής του τραυματισμού στον καρπό δεν είναι και τα καλύτερα για τον Thiem, που εξαιτίας αυτού του τραυματισμού είχε αρχίσει ο γολγοθάς του πριν από περίπου 3 χρόνια.

Θυμίζουμε πως ο Αυστριακός πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του το 2020, κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam στο US Open και έφτασε μέχρι τον τελικό του ATP Finals, όμως την επόμενη χρονιά άρχισαν οι πρώτες δυσκολίες στο να βρει τη φόρμα του αγωνιστικά και το καλοκαίρι του 2021 ήρθε και ο τραυματισμός στον καρπό, που τον άφησε εκτός γηπέδων για 7 μήνες και εκτός Top 300 στην παγκόσμια κατάταξη.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 ο Thiem έχει επιστρέψει, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναπαίξει το τένις που έπαιζε πριν το 2021. Οι φήμες για το ότι μπορεί και να ήρθε το τέλος της καριέρας του, προέκυψαν από τις δικές του δηλώσεις νωρίτερα φέτος, πως η προσπάθειά του στη χωμάτινη σεζόν να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, μπορεί να είναι και η τελευταία που θα κάνει.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots