ATP
Ήρθε το τέλος για τον Thiem;

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © HunTennis/Zsanna Csengeri
tn team Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 - 12:34

Η νέα ήττα του Dominic Thiem, η άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η τοξικότητα των social media και μια απόσυρση που δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Λιγότερο από δυο μήνες πριν, ο Dominic Thiem είχε ανακοινώσει πως δεν θα ταξιδέψει στην Αμερική τον Μάρτιο για το "Sunshine Double" σε Indian Wells και Μαϊάμι, προκειμένου να εστιάσει σε μια καλή προετοιμασία στη χωμάτινη σεζόν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

"Το βλέπω σαν την τελευταία μου ευκαιρία. Αν μπορώ να το κάνω, θα πρέπει να γίνει σύντομα", είχε πει συγκεκριμένα στην αυστριακή Der Standard ο πρωταθλητής του US Open του 2020 και 2 φορές φιναλίστ του Roland Garros.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε τη χωμάτινη σεζόν του στα ευρωπαϊκά Challenger ο 30χρονος Αυστριακός, ο οποίος λίγους μήνες μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, το καλοκαίρι του 2021, υπέφερε από έναν τραυματισμό στον καρπό. Έκτοτε, παρότι έχει επιστρέψει εδώ και δυο χρόνια, δεν κατάφερε να ξαναπαίξει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ούτε αυτή η απέλπιδα προσπάθεια του Thiem εξελίσσεται όμως καλά. Στο Σεκεσφέχερβαρ της Ουγγαρίας την περασμένη εβδομάδα έχασε τον πρώτο του αγώνα από τον Daniel Michalski (No.302 στον κόσμο) με 6-3, 6-4, ενώ αυτή την εβδομάδα στη Ζάνταρ της Κροατίας, παρότι ξεκίνησε με νίκη επί του Filip Krajinovic με 6-2, 7-6 (4), έκανε άλλη μια κακή εμφάνιση στον 2ο γύρο και ηττήθηκε από τον Lukas Neumayer, Νο.219 στον κόσμο, με 6-2, 6-1. Και στα δυο τουρνουά ο Thiem ήταν στο Νο.1 του ταμπλό.

Είναι ξεκάθαρο πως η ψυχολογική κατάσταση του Thiem δεν είναι καλή και σα να μην έφταναν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η παρατεταμένη αυτή κρίση, έχει να διαχειριστεί και ένα πρωτόγνωρο κύμα τοξικών σχολίων στα social media, που τον παροτρύνουν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Το 3ο και τελευταίο προγραμματισμένο Challenger που είχε ο Αυστριακός για τον Μάρτιο, πριν την επιστροφή στο ATP Tour, ήταν στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου τελικά αποφάσισε να μην παίξει. Απέσυρε τη συμμετοχή του λίγο μετά τον αποκλεισμό του στη Ζάνταρ και ήγειρε ακόμα περισσότερο τα ερωτηματικά για το αν αυτό σημαίνει και το τέλος της καριέρας του.

Το όνομα του Thiem πάντως παραμένει στην entry list του Εστορίλ, όπου αναμένεται να κάνει την επιστροφή στο ATP Tour την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και φυσικά μετά έρχεται το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χωμάτινης σεζόν, το Monte-Carlo Masters.

Ακόμα και αν η απόσυρση από τη Νάπολη δεν σήμαινε τίποτα, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τον Thiem, που έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν μπορέσει να βρει τον καλύτερο εαυτό του ούτε σε αυτή τη χωμάτινη σεζόν, θα σταματήσει το τένις.

"Δεν το έκανα ποτέ για τα χρήματα. Δεν είμαι άνθρωπος που βάζει τα χρήματα πάνω απ' όλα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Αυτό που θέλω, είναι να ξανανιώσω το συναίσθημα αυτό μετά από πολύ καιρό, να παίξω το τένις που ξέρω ότι μπορώ να παίξω. Το απαιτώ αυτό από τον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots