ATP
Thiem: "Θα είναι η τελευταία μου ευκαιρία"

 
Thiem: "Θα είναι η τελευταία μου ευκαιρία"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 - 10:06

O Dominic Thiem είπε πως αν δεν επιστρέψει σύντομα στην ελίτ της ΑΤΡ, τότε θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας. Η αλλαγή προπονητή και το σχέδιο να βρει την καλύτερή του φόρμα στη χωμάτινη σεζόν.

"Το βλέπω σαν την τελευταία μου ευκαιρία. Αν μπορώ να το κάνω, θα πρέπει να γίνει σύντομα", είπε ο Thiem σε συνέντευξη που έδωσε στην Der Standard της Αυστρίας.

"Έχω επιστρέψει εδώ και 2 χρόνια από τον τραυματισμό μου και τερμάτισα γύρω στο Νο.100 τη χρονιά, ενώ την προηγούμενη ήμουν στο Νο.98. Αν τερματίσω και αυτή τη σεζόν στο 100, τότε θα πρέπει να κάτσω και να σκεφτώ αν αξίζει τον κόπο όλο αυτό", πρόσθεσε ο Αυστριακός, στα 30 του πια, ο οποίος κατέκτησε το US Open το 2020 και από τότε η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα.

Όπως εξήγησε, δεν είναι τα χρήματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά η αίσθηση του να παίζει το τένις που ξέρει ότι μπορεί να παίξει και η διεκδίκηση των μεγαλύτερων τίτλων.

"Δεν το έκανα ποτέ για τα χρήματα. Δεν είμαι άνθρωπος που βάζει τα χρήματα πάνω απ' όλα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Αυτό που θέλω, είναι να ξανανιώσω το συναίσθημα αυτό μετά από πολύ καιρό, να παίξω το τένις που ξέρω ότι μπορώ να παίξω. Το απαιτώ αυτό από τον εαυτό μου."

Ο Thiem ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Benjamin Ebrahimzadeh, ενώ αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό πλάνο αυτή τη σεζόν, προκειμένου να βρει ξανά το καλύτερό του τένις στο δυνατότερο τουρνουά της καριέρας του διαχρονικά, που ήταν το Roland Garros.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να μην πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα δυο πρώτα Masters της σεζόν στο Indian Wells και στο Μαϊάμι. Ανταυτού, θα εστιάσει να δώσει αγώνες στα χωμάτινα Challenger και να έχει ήδη αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του όταν ξεκινήσει και επίσημα η χωμάτινη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots