ATP
Dimitrov: "Ο Federer ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί!"

 
Dimitrov: "Ο Federer ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί!"
tn team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 16:29

O Grigor Dimitrov αναγνωρίζει τη μεγάλη αξία του Jannik Sinner και ομολόγησε ότι πέρασε δύσκολα στον χθεσινό τελικό τους στο Μαϊάμι, όμως για εκείνον δεν υπήρξε δυσκολότερος αντίπαλος από τον Roger Federer.

"Δυστυχώς, τα 10 χρόνια της διαφοράς μας έκαναν τη διαφορά σήμερα", είπε χαμογελαστός, μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Dimitrov, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, όπου ηττήθηκε με 6-3, 6-1 από τον 22χρονο Sinner.

Και πρόσθεσε: "Γενικά, θέλω να κρατήσω μόνο τα θετικά απ' αυτή την εβδομάδα. Ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά μου στα τελευταία χρόνια. Ο στόχος μου ήταν να έρθω εδώ και να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου. Ήμουν πολύ αποφασιστικός όλη την εβδομάδα και κέρδισα πολύ καλούς παίκτες. Ξεκάθαρα ήταν η εβδομάδα του Jannik και είναι εντυπωσιακό το πως ήταν ικανός να διατηρήσει το τένις του σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τώρα πρέπει να δω τι με περιμένει, δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση, θέλω να συνεχίσω δυνατά και πάω με πολλή όρεξη στο χώμα."

Μιλώντας πιο αναλυτικά για το παιχνίδι του Sinner, είπε: "Η ταχύτητα στο παιχνίδι του είναι εντυπωσιακή, νιώθω πως πολλά παιχνίδια του έχουν πάει έτσι. Κάθε παίκτης έχει αδυναμίες, ίσως την επόμενη φορά που τον αντιμετωπίσω μπορέσω να δείξω κάτι διαφορετικό. Σήμερα δεν ήμουν σε θέση να παίξω στο δικό του επίπεδο. Μέχρι ένα σημείο τα πήγαινα καλά, αλλά πήγε καλύτερα στα κρίσιμα σημεία. Αυτό του έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση και έγινε ακόμα δυσκολότερο να τον αντιμετωπίσω."

Ο Sinner δεν είναι πάντως ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε ο Dimitrov στην καριέρα του, κάτι που εξήγησε με έναν πολύ παραστατικό τρόπο: "Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει μέχρι και σήμερα είναι ο Roger. Θυμάμαι ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Wimbledon, ότι ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί! Ακόμα δεν έχω νιώσει όπως τότε με κάποιον άλλον αντίπαλο. Πιθανότατα εκείνος ήταν ο παίκτης που με έκανε να υποφέρω περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Jannik παίζει απίστευτο τένις αυτή την περίοδο, αλλά γενικά δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με άλλους παίκτες. Αν μπορούσα να ξαναπαίξω αύριο μαζί του, θα το έκανα. Ακόμα και όταν χάνεις, αυτοί είναι οι αγώνες που θέλεις να παίζεις. Ο φόβος ποτέ δεν βοηθάει, ίσως σε βοηθάει σε κάποιες περιστάσεις, αλλά όχι στον αθλητισμό."

Για την επιστροφή του στο Top 10, o Dimitrov είπε: "Όλες αυτές οι νίκες που έχω κάνει τους τελευταίους 7-8 μήνες, είναι ο λόγος που επιστρέφω στο Top 10. Είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ. Για μένα προσωπικά, έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρον το ότι δεν είναι εύκολο να με κερδίσουν όλοι αυτοί οι παίκτες. Έχω παίξει κόντρα σε πολλές διαφορετικές γενιές και πάντα προσαρμόζομαι και μαθαίνω νέα πράγματα."

Τέλος, για τους στόχους του, είπε: "Θέλω να είμαι συνεπής, είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Προσπαθώ κάθε φορά να βάζω τον εαυτό μου σε μια ευνοϊκή θέση για να κερδίσει, αλλά και να απολαμβάνω το ταξίδι. Ο καλύτερος κριτικός, ο καλύτερος φίλος σου και ο δάσκαλός σου κάποιες φορές, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Επίσης θέλω να με συγχαρώ για τη δουλειά που έχω ρίξει, την πειθαρχία, τα δύσκολα ωράρια, τους πόνους, όλα όσα έχω περάσει. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε αυτά τα πράγματα.

Η μητέρα μου, πάντα μου έλεγε ότι πάνω από το να είσαι σπουδαίος πρωταθλητής, είναι το να είσαι σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό το κρατάω από τότε που ήμουν παιδί. Κάποια στιγμή, όλα τα τρόπαια χάνουν την αξία τους σε σύγκριση με κάτι άλλο. Όλοι όσοι παίζουμε τένις ζούμε το όνειρό μας, αλλά είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των ζωών μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots