ATP
Κυρίαρχος και στο Μαϊάμι ο Sinner! (vids)

 
Κυρίαρχος και στο Μαϊάμι ο Sinner! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 - 23:26

Ο Jannik Sinner επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Grigor Dimitrov και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο Miami Open, ρίχνοντας τον Carlos Alcaraz από το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

3η και φαρμακερή για τον Sinner στο Μαϊάμι, με τον Ιταλό, φιναλίστ στο τουρνουά της Φλόριντα το 2021 και το 2023, να κατακτά επιτέλους τον τίτλο για 1η φορά, κερδίζοντας στον τελικό του Miami Open τον Dimitrov με 6-3, 6-1.

Όπως και σε όλο το τουρνουά, ο Sinner ήταν και σήμερα επιβλητικός, για να φτάσει χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στον 3ο του φετινό τίτλο, στα 4 τουρνουά που έχει αγωνιστεί το 2024! Οι άλλοι δυο ήταν το Australian Open και το Ρότερνταμ, ενώ η μοναδική ήττα του μέχρι στιγμής στη σεζόν (22-1) αλλά και στα τελευταία 26 παιχνίδια του (25-1), ήταν στα ημιτελικά του Indian Wells από τον Alcaraz.

Μετά τον εντυπωσιακό ημιτελικό με τα 3 χαμένα games από τον περσινό πρωταθλητή, Daniil Medvedev, ακολούθησε ένα εξίσου εντυπωσιακό ματς τελικού για τον Sinner, που απώλεσε μόλις 4 games από τον Dimitrov, τον οποίο έβγαλε νοκ άουτ σε 73 μόλις λεπτά!

Ο Dimitrov, σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά της ζωής του, κέρδισε σε back-to-back αναμετρήσεις τους Alcaraz και Alexander Zverev αυτή την εβδομάδα, δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα σήμερα απέναντι στον Sinner.

Μόνο τα πρώτα λεπτά του τελικού είχαμε ένα αμφίρροπο ματς, με τον Dimitrov να φτάνει πρώτος σε break point και να έχει την ευκαιρία να περάσει μπροστά με 3-1. Δεν τα κατάφερε, με τον Sinner να ισοφαρίζει σε 2-2.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον 32χρονο Βούλγαρο, ο Sinner έκανε το break στο αμέσως επόμενο game και προηγήθηκε για 1η φορά στο ματς, με 3-2. Μετά απ' αυτό, το παιχνίδι πήρε το δρόμο του. Ο Sinner είχε δυο χαμένα break points στο 7ο game και τελικά έφτασε στο διπλό break στο 9ο game, για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο πρωταθλητής του Australian Open έχασε μόλις 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να γράψει από πολύ νωρίς τον επίλογο του τελικού.

Μετά τους 2 χαμένους τελικούς τα τελευταία χρόνια στο Mαϊάμι, ο Sinner σήκωσε τελικά αυτό το τρόπαιο φέτος, σε ένα τουρνουά που ήταν πραγματικά ακαταμάχητος. Μόνο ένα σετ έχασε αυτές τις δυο εβδομάδες, από τον Tallon Griekspoor στον 3ο γύρο. Αφού βγήκε ζωντανός απ' αυτή την αναμέτρηση, ο 22χρονος κέρδισε 8 σετ στη σειρά και μάλιστα έχασε μόλις 13 games στα 3 τελευταία ματς, σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικά, διαλύοντας τους Tomas Machac, Medvedev και Dimitrov αντίστοιχα.

Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην τρομερή σεζόν του, στην οποία έχει 3 τίτλους σε 4 τουρνουά, 22 νίκες σε 23 αναμετρήσεις και φυσικά διατηρείται από την αρχή της στο Νο.1 του Race, διευρύνοντας από αύριο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Με τη σημερινή νίκη έφτασε τους 2 τίτλους σε Masters διοργανώσεις (2-2 σε τελικούς) και τους 13 τίτλους συνολικά στην καριέρα του (13-4 σε τελικούς), ενώ εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο.2 του κόσμου για 1η φορά, ρίχνοντας στο Νο.3 τον Alcaraz.

Ο Dimitrov από τη μεριά του, έκανε ένα εντυπωσιακό τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι οι πορείες του στα ημιτελικά της Σαγκάης και στον τελικό του Bercy, τα δυο τελευταία 1000άρια της προηγούμενης σεζόν, δεν ήταν τυχαίες.

Ο 32χρονος έπαιξε στον 3ο του φετινό τελικό και στον 3ο τελικό του σε 1000άρι, ενώ από αύριο θα είναι ξανά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.9 συγκεκριμένα, επαναφέροντας στην πρώτη 10άδα το backhand με το ένα χέρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots