Με... προπόνηση μπήκε στα προημιτελικά ο Nole! (vid)

 
Με... προπόνηση μπήκε στα προημιτελικά ο Nole! (vid)
tn team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 6:37

Σαν μια δυνατή προπόνηση ήταν για τον Novak Djokovic ο αγώνας με τον Adrian Mannarino, με τον Σέρβο να χάνει μόλις 3 games και να παίρνει την πρόκριση για τον 58o προημιτελικό του σε Grand Slam, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Roger Federer.

Ο Djokovic συνέτριψε τον Mannarino με 6-0, 6-0, 6-3 και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο ένα παιχνίδι 4ου γύρου Grand Slam, για να προκριθεί στον 58ο προημιτελικό της καριέρας του σε ένα major και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Federer.

Ο αγώνας ήταν από την αρχή άνισος, με τον Djokovic να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια σε αρκετά υψηλό επίπεδο και να τον ολοκληρώνει με 31 winners και μόλις 15 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Mannarino, επηρεασμένος αναμφίβολα και από τις 4 συνεχόμενες αναμετρήσεις που έπαιξε στα 5 σετ, έφτασε τα 31 αβίαστα λάθη, με 12 μόλις winners.

Έδειχνε εξαντλημένος, μακριά από τον καλό του εαυτό και εκτός απ' όλα αυτά έχασε break points και game point στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο 35χρονος Γάλλος, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 2ο game του 3ου σετ για να κερδίσει το 1ο του game στον αγώνα!

Και ήταν το ένα από τα 3 που του επέτρεψε ο Djokovic σ' αυτό το 3ο σετ, με τον Σέρβο να κάνει το break για το 4-1 και να ρίχνει λίγο τους ρυθμούς του στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας το σετ στο 9ο game και τον νέο του θρίαμβο σε 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

Ο Djokovic βελτίωσε το ρεκόρ του στο Melbourne Park στο 93-8 νίκες, έφτασε τις 365 νίκες συνολικά σε όλα τα majors (365-48), καθώς και τις 32 διαδοχικές νίκες στο Grand Slam της Αυστραλίας, όπου διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του και 11ο συνολικά.

Είναι επίσης ο 14ος προημιτελικός του στο Australian Open, όπου μόνο 3 φορές έχει ηττηθεί στα προημιτελικά και τις άλλες 10 που πέρασε στα ημιτελικά, κατέκτησε και τον τίτλο!

Στα προημιτελικά αυτής της χρονιάς, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Στέφανου Τσιτσιπά και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots