Αποκλεισμός σοκ για τον Rune! (vid)

 
Αποκλεισμός σοκ για τον Rune! (vid)
tn team Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 13:36

O 21χρονος Arthur Cazaux, Νο.122 στην παγκόσμια κατάταξη, έβαλε πρόωρο τέλος στην πορεία του Holger Rune στο φετινό Australian Open!

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της 1ης εβδομάδας του Australian Open προκάλεσε ο Arthur Cazaux, ο οποίος επιβλήθηκε του Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, Holger Rune, με 7-6 (4), 6-4, 4-6, 6-3.

Ο νεαρός Γάλλος, ο οποίος πήρε τη wild card που δικαιούται η FFT για να παίξει στο πρώτο του Australian Open, κατόρθωσε να πετύχει την 1η του νίκη απέναντι σε παίκτη από το Top 10 και σημαντικότερη της καριέρας του. Ήταν επίσης μόλις η 3η tour-level νίκη του!

Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, φτάνοντας τους 18 άσους, ενώ συνολικά είχε 50 winners, έναντι 30 αβίαστων λαθών. Επίσης έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 3 από τις 4 δικές του ευκαιρίες.

Ο Cazaux κατάφερε να θέσει γερές βάσεις για τη μεγάλη νίκη στα τελευταία λεπτά του 1ου σετ και στα πρώτα του 2ου, όταν κέρδισε το tie-break με 7-4 και λίγο αργότερα πέτυχε το πρώτο break του αγώνα, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ.

Διατήρησε το προβάδισμά του έως το τέλος του σετ και το κέρδισε με 6-4, με τον Rune μάλιστα να καλείται να σώσει και break point στο ξεκίνημα του 3ου σετ. Ο 20χρονος Δανός, Νο.8 στο ταμπλό, αντεπιτέθηκε προσωρινά και κατάφερε με ένα break στο 10ο game να πάρει το 3ο σετ με 6-4.

Συνέχισε ωστόσο να αντιμετωπίζει προβλήματα από τον νεαρό Γάλλο, που άνοιξε και το 4ο σετ με break, για να προηγηθεί με 2-0. Αφού έσβησε ένα break point στο 4-3, 30-40, ο Cazaux κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και στο επόμενο game έκανε νέο break, για να "σφραγίσει" τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του σε 3 ώρες και 22 λεπτά.

Για 1η φορά θα βρεθεί στον 3ο γύρο ενός Grand Slam o Cazaux, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Tallon Griekspoor, Νο.28 στο ταμπλό, για μια θέση στη 16άδα. Ο Griekspoor απέκλεισε τον Arthur Fils με 3-6, 6-1, 7-5, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots