Τσιτσιπάς: "Ήταν εύκολο να καταρρεύσω, αλλά αρνήθηκα να το κάνω"

 
Τσιτσιπάς: "Ήταν εύκολο να καταρρεύσω, αλλά αρνήθηκα να το κάνω"
tn team Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 14:57

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε πως το πιο εύκολο πράγμα μετά το break που δέχτηκε όταν σέρβιρε για τη νίκη ήταν να καταρρεύσει και να φύγει το παιχνίδι από τα χέρια του, όμως αρνήθηκε στον εαυτό του να συμβεί αυτό και τα κατάφερε.

"Ήρθε μια στιγμή που τα πράγματα δεν φαινόντουσαν καλά για μένα και το momentum άλλαξε, ειδικά μετά το break όταν σέρβιρα για το ματς. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, δεν ήταν πολλές οι φορές στην καριέρα μου που δεν μπόρεσα να κλείσω έναν αγώνα στο σερβίς μου", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Jordan Thompson.

"Η πρόκληση για μένα εκεί ήταν να μην καταρρεύσω. Θα ήταν εύκολο να γίνει αυτό, αλλά το αρνήθηκα στον εαυτό μου. Ξέρω βαθιά μέσα μου πως είμαι καλύτερος απ' αυτό και πως μπορώ να χειριστώ δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί για πολλούς ανθρώπους αυτό που έκανα να φαινόταν βουνό, αλλά το έφερα ξανά στην ισοπαλία και εκτέλεσα το πλάνο μου εξαιρετικά στο tie-break", συμπλήρωσε ο Έλληνας τενίστας.

Για το σερβίς του, που σε μερικά σημεία του αγώνα σήμερα δεν του έδινε τις λύσεις που θα ήθελε, είπε: "Υπήρξε μια στιγμή μέσα στον αγώνα όπου έχασα το σερβίς μου και δεν μπορούσα να βρω τον ρυθμό και την τοποθέτηση σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού. Το σημαντικό όμως ήταν ότι έμεινα ήρεμος και δυνατός ταυτόχρονα νοητικά, δεν άφησα να με 'σπάσει' και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να βγω νικητής στο τέλος."

Για το forehand, που όταν άρχισε να λειτουργεί έκανε τη διαφορά: "Στο σημερινό αγώνα με το που άρχισα να χρησιμοποιώ το forehand μου με περισσότερη ακρίβεια και έβρισκα τις γραμμές, έκανα ζημιά και εκεί ένιωσα ότι άρχισα να αποκτώ το momentum. Κυρίως το σερβίς και η πρώτη μπάλα μετά το σερβίς ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά, γιατί στην αρχή του αγώνα δεν ήμουν ζεστός. Με το που βρήκα αυτό το ρυθμό και άρχισα να μπαίνω σ' αυτή τη ροή σταμάτησα και να σκέφτομαι. Δεν περνούσαν πολλά από το μυαλό μου και όλα αυτά γινόντουσαν κατά κάποιο τρόπο στον αυτόματο πιλότο."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Luca Van Assche, είπε: "Έχω προπονηθεί μαζί του. Έχει καλό παιχνίδι από την baseline. Δεν είναι ο ψηλότερος παίκτης, αλλά έχει τη δυνατότητα να παίζει μεγάλα ράλι, έχει καλά χτυπήματα. Είναι ένας παίκτης που κάνει ζημιά με το να επιστρέφει συνεχώς μπάλες. Πρέπει να είμαι συνεπής, να μείνω δυνατός και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο court."

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός πως οι πόρτες για το κοινό πλέον ανοίγουν μέσα στα games κι έτσι κάποιες φορές οι παίκτες πρέπει να περιμένουν ή ακόμα και να παίζουν με κόσμο να περπατάει ψάχνοντας τη θέση του: "Υπήρξαν πολλές στιγμές που έπρεπε να σταματήσουμε και να περιμένουμε τον κόσμο να βρει τις θέσεις του. Δεν έχουμε συνηθίσει σαν παίκτες να παίζουμε έτσι, εκτός αν είναι κάποιο τουρνουά επίδειξης, που είναι τελείως διαφορετικό. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει για τους τενίστες να το συνηθίσουν και να βρουν ηρεμία μέσα σ' αυτό, όταν περνάει κόσμος είναι δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή του πάνω σε μια μικρή μπάλα που ταξιδεύει με πολλά χιλιόμετρα. Υπάρχει κάποιος λόγος που το τένις χρειάζεται προσοχή και ησυχία όταν παίζεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots