Τσιτσιπάς: "Καλή πιθανότητα να πάμε μακριά με τον Πέτρο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Καλή πιθανότητα να πάμε μακριά με τον Πέτρο" (vid)
tn team Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 15:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το παιχνίδι του με τον Zizou Bergs, αλλά και την αυριανή πρεμιέρα στο διπλό, όπου θα παίξει με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Πρώτα απ' όλα οι επιστροφές μου βελτιώθηκαν στο 2ο και στο 3ο σετ, κάτι που φάνηκε και στο πόσο τακτικά κατάφερνα να φέρνω break points στο σερβίς του. Στην αρχή του αγώνα ένιωθα λίγο εκτός, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να νιώσω την μπάλα, να διαβάσω το σερβίς του, μου πήρε κάμποσο χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς για τον σημερινό του αγώνα με τον Bergs στο Australian Open, στις δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά για το Eurosport.

"Το σερβίς μου βελτιώθηκε στις αρχές του 2ου και του 3ου σετ. Όταν ξεκίνησα τον αγώνα είχα πολύ χαμηλά ποσοστά πρώτου σερβίς και έπαιζα με δεύτερο, που του έδωσε κάπως αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να πιέσει. Με το που ξεκίνησε το 2ο σετ άρχισα να νιώθω πιο ελεύθερος και ανακουφισμένος μέσα από το παιχνίδι μου, όλα κυλούσαν πιο χαλαρά από τη δική μου πλευρά και αυτό φυσικά με βοήθησε να νιώσω ότι έχω τον έλεγχο και να πάρω τη νίκη", πρόσθεσε.

Αύριο ο Στέφανος θα παίξει ξανά, για το διπλό αυτή τη φορά, πλάι στον αδερφό του, Πέτρο: "Έχουμε χτίσει μια καλή χημεία με τον Πέτρο. Το ότι έχουμε παίξει πάρα πολύ μαζί βοηθάει. Ο Πέτρος προπονείται κάθε μέρα, έχει βάλει στόχο να αφοσιωθεί στο διπλό 100%, κάτι που πριν δεν αποτελούσε μέρος της όλης αναβάθμισης του παιχνιδιού του, είχε και το μονό στο πίσω μέρος του μυαλού του. Αυτή τη στιγμή είναι 100% εκεί, είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, ένας πολύ καλός παρτενέρ. Εχώ από τη μεριά μου θα τον βοηθήσω όσο μπορώ και θα ψάξουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Νιώθω πως έχουμε μια καλή πιθανότητα να πάμε βαθιά σ' αυτό το Αυστραλιανό Όπεν."

Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα της Μελβούρνης, δήλωσε: "Είναι το καλύτερο boost που μπορείς να πάρεις, επειδή αρχίζει η σεζόν και έχεις την οικειότητα να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Το έχω πει πολλές φορές, είναι σπίτι μου εδώ, νιώθω πολύ οικεία βρισκόμενος στη Μελβούρνη και φυσικά η ενέργεια του κόσμου είναι πάντα εκεί, όποτε τη χρειάζομαι μέσα σε έναν αγώνα. Αυτό με γεμίζει πολύ και μου δίνει δύναμη όταν τη χρειάζομαι σε δύσκολες στιγμές. Ελπίζω να το έχουμε και με τον Πέτρο στον αυριανό μας αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots