Πάτησε το γκάζι μετά το χαμένο 1ο σετ ο Στέφανος (vids)

 
Πάτησε το γκάζι μετά το χαμένο 1ο σετ ο Στέφανος (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 7:37

O Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στον Zizou Bergs στο ξεκίνημά του στο Αυστραλιανό Όπεν, πάτησε όμως το γκάζι μετά απ' αυτό και έχασε 5 games από τον Βέλγο στα 3 επόμενα σετ, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε για κάτι περισσότερο από μια ώρα απέναντι στον εμπνευσμένο Bergs, o Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την πρεμιέρα του στο Australian Open, επικρατώντας του Βέλγου με 5-7, 6-1, 6-1, 6-3.

Ο Bergs, ο οποίος αντικατέστησε τον Matteo Berrettini και μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό, κατάφερε να βάλει "φωτιά" στο ματς, κάνοντας ένα εξαιρετικό 1ο σετ, στο οποίο δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και πέτυχε 22 winners, έναντι μόλις 7 του Στέφανου.

Εκμεταλλεύτηκε πολύ έξυπνα κάθε σπιθαμή του γηπέδου ο 24χρονος Βέλγος, Νο.130 στον κόσμο, έπαιξε με πολλά drop shots και στο wrong foot τον Στέφανο, ενώ στο 11ο game έκανε και το πρώτο break στο ματς, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει για το 7-5 επιτυχώς, σώζοντας και 3 break points.

Και στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ ήταν πολύ μαχητικός ο Bergs, o Τσιτσιπάς όμως βρήκε το break με έναν εκπληκτικό τρόπο στο 2ο game, μετά την 4η ευκαιρία του στο game και την 7η συνολικά στον αγώνα.

Μετά απ' αυτό χρειάστηκε να σώσει 2 break points για να φτάσει στο 3-0 ο Στεφ, ο οποίος πάτησε το γκάζι και ξέφυγε από τον αντίπαλό του, που όσο περνούσε η ώρα φαινόταν να χάνει την ενέργειά του.

Με 2ο break έκανε το 5-1 στο 2ο σετ ο Στέφανος, ο οποίος αργότερα άνοιξε το 3ο σετ με ένα σερί για το 4-0, κυριαρχώντας κατά κράτος στο court. Αντίστοιχα, πήρε και στο 4ο σετ ένα μεγάλο προβάδισμα με διπλό break για το 5-1, ωστόσο έδειξε μια χαλάρωση και μια απροσεξία όταν σέρβιρε για το 6-1, με αποτέλεσμα να γίνει ένα break μετά από πολύ ώρα για τον Bergs, που μείωσε σε 5-2.

Έκανε και το 5-3 με love service game o Βέλγος, αλλά ο Στέφανος δεν έχασε την ψυχραιμία του και υπερασπίστηκε το σερβίς του για να κλείσει το ματς στο 9ο game και να σταματήσει αυτή την αντεπίθεση, ολοκληρώνοντας το ματς σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Αυτή ήταν η 22η νίκη του Τσιτσιπά στο Australian Open (22-6), όπου έχει παίξει μια φορά στον τελικό (2023) και άλλες 3 στα ημιτελικά (2019, 2021, 2022).

Έχει μια σπουδαία παράδοση στη Μελβούρνη ο Έλληνας πρωταθλητής, που για την ώρα γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει κάποιον Αυστραλό στον 2ο γύρο, ο οποίος και θα προκύψει από την αναμέτρηση του Jordan Thompson με τον Aleksandra Vukic.

Δείτε ακόμα:

Τα highlights του αγώνα (vid)

Τσιτσιπάς: "Βρήκα το παιχνίδι μου μετά το 1ο σετ" (vid)

Με Thompson o Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο

Τσιτσιπάς: "Είμαι υγιής και βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση"

Τσιτσιπάς: "Καλή πιθανότητα να πάμε μακριά με τον Πέτρο" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots